БЕОГРАЂАНИН Лука Радуловић (37), за кога је јавност први пут чула прошле године када је угрозио безбедност председника Србије Александра Вучића ударивши у ауто под пратњом, убијен је у среду сат и по иза поноћи у центру Београда. Он је био гост на једној приватној рођенданској журки у пивници "Испод моста" у Црногорској улици, када му је изненада пришао нападач и после размењених неколико речи - пуцао у њега.

Испаљено је неколико хитаца, али је само један погодио Радуловића у груди. Позване су полиција и Хитна помоћ. Убица је искористио настали метеж и велику гужву да побегне, јер су људи потрчали напоље како би се спасли. Испред га је чекао аутомобил са саучесником, утрчао је унутра и удаљили су се ка Новом Београду.

Радуловић је пребачен у Ургентни центар са обилним крварењем, где је упркос свим напорима лекара - издахнуо. До доласка полиције, према незваничним сазнањима, неколико гостију пивнице је пожурило да напусти локал.

- Било је страшно - препричавали су гости који су били у локалу "Испод моста". - Радуловић је седео за једним столом са другим гостима, а било је и познатих људи. Нико посебно није обраћао пажњу на њих. У једном тренутку се зачуло нешто налик на петарде, мислили смо да се неко шали, јер се пуцњи од гласне музике нису толико ни чули. Ипак, када су девојке почеле да вриште, скачу и беже ка вратима, схватили смо да се нешто страшно догодило.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Убијен нарко дилер који је "бентлијем" пресекао Вучићеву колону (ФОТО)

Лука Радуловић / Фото Фејсбук

Неки од гостију локала су касније испричали да је Радуловић често устајао од стола и стајао по страни. Прилазиле су му и девојке, чак и неке познате старлете, попут Тамаре Ђурић, која је касније дала и изјаву полицији. Она је навела да је извесно време провела са Радуловићем у друштву, али да се он нешто касније удаљио. Следећег тренутка видела је да неко пада али у том тренутку није знала да је он. Истрчала је напоље како би се спасла, јер се успаничила.

На зградама у Црногорској улици, где се налази и пивница у којој се догодио злочин, има неколико камера за видео-надзор. Полиција је са две камере, на почетку и на крају улице, узела видео-запис како би могла да уђе у траг нападачу и његовом саучеснику. Наводно, камере постоје и унутар пивнице и оне су највероватније забележиле цео догађај.

Иначе, Лука Радуловић је стари знанац београдске полиције и засада истрага иде ка томе да је реч о сукобу око трговине наркотицима, односно територије. Он је радио као шеф обезбеђења у неколико престоничких локала и сплавова, поред осталог и на "Риверу", "Блејвочу", у ноћном клубу "Нана"...

Пивница "Испод моста" јутро након злочина Фото Ж. Кнежевић

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Убијен Лука Радуловић

Овај осуђивани нарко-дилер, како се сумњало, организовао је и мрежу уличне препродаје кокаина, а у једној таквој рацији полиција га је и ухапсила. Постојале су индиције да је користио клубове и сплавове које је обезбеђивао да растура наркотике.

Широј јавности Лука Радуловић постао је познат кад је 2. септембра прошле године "бентлијем" шпанских регистарских таблица, на Топчидерској звезди налетео на аутомобил у ком је био Александар Вучић, председник Србије. У возилу, чији је власник бивши фудбалер Ивица Драгутиновић, са Радуловићем који је био за воланом били су још и Милош Танчев и Стеван Дукић. Они су одмах притворени и осумњичени за кривично дело угрожавање сигурности, за које је запрећена казна од једне до осам година затвора. Везано за овај случај, недавно су се Виши суд и Више тужилаштво огласили ненадлежним и предмет је прослеђен у Прво тужилаштво и Први суд.

КОБНА ПОЗНАНСТВА?

БИО је познат као неко ко набавља кокаин за познате, спортисте, певаче, али и друге јавне личности - наводи наш саговорник из истраге. - Многи су се изненадили када су чули да је склопио нагодбу са Тужилаштвом за организовани криминал и да је признао дело. Многи су се уплашили тог његовог споразума. Међу њима су и клијенти, али посебно они од којих је набављао кокаин. Истражује се сада и тај правац, јер се хвалио познанством са неким људима из полиције.

РАДУЛОВИЋ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ТРГОВАО НАРКОТИЦИМА И ДОБИО ТРИ ГОДИНЕ РОБИЈЕ

ПРЕ месец дана склопио нагодбу са тужилаштвом

ЛУКА Радуловић убијен је нешто више од месец дана откако је пуштен из притвора, где је претходно са Тужилаштвом за организовани криминал направио споразум о признању кривице признавши да се бавио трговином наркотика. Овај споразум склопљен је 6. марта, а три дана касније га је прихватио и Специјални суд, на основу којег је осуђен на три године затвора. Истог дана је изашао из притвора у којем је био од 25. октобра прошле године.

Тог дана Радуловић је приведен због сумње да је од 5. маја па до хапшења, у Београду и широј околини набављао и препродавао кокаин и тако стекао знатну финансијску корист. Том приликом код њега је пронађено 0,25 грама кокаина. У првом моменту, Радуловић је негирао тврдње Тужилаштва, наводећи да су пронађени наркотици били намењени за његову личну употребу. Са њим су тада ухапшени и Небојша Стошић, Милка Гајић и Алекса Милосављевић, којима се на терет стављало удруживање ради вршења кривичних дела. Међутим, како сазнајемо, против њих је Тужилаштво за организовани криминал донело наредбу о обустави поступка и списе предмета је доставило Вишем тужилаштву у Београду на даљи поступак.


ЗЛОЧИН ИСПРЕД "НАНЕ"

ИЗА решетака су се 19. децембра прошле године нашли Милош Танчев и Стеван Дукић који су били са Радуловићем када је колима ударио у председничку колону. Они се терете да су учествовали у убиству Александра Савковића (27) испред клуба "Нана" на Сењаку где су радили као обезбеђење.