СВЕШТЕНИКУ Милану Јордовићу (41), из Пожеге, који је заједно са бившим вероучитељем и суграђанином Зораном Маринковићем (43), крајем фебруара, ухапшен у селу Мрчајевци код Чачка с товаром од чак 27 килограма сканка скривеним у преправљеном бункеру аутомобила, од 1. марта није дозвољено да обавља било какву црквену дужност и службу. Ово нам је писаним путем потврђено у седишту Епархије жичке у Краљеву, под чијом је надлежношћу Архијерејско намесништво пожешко-ариљско, односно црквена општина Пожега у којој је протонамесник Милан Јордовић обављао службу.

- Бивши парох Милан Јордовић под забраном је свештенослужења од 1. марта ове године, па самим тим не обавља никакву дужност. Тако ће бити све до окончања црквеносудског поступка, који је у току - у свом кратком одговору навео је протосинђел Сава, секретар епископа жичког Јустина.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Нагодио се и вероучитељ дилер

Са друге стране, за ову двојицу Пожежана судски поступак пред "световним" судом је завршен, и обојица, после нагодбе са Вишим јавним тужилаштвом у Чачку, носе наногвицу. Ту казну, која подразумева кућни притвор, издржаваће годину дана. Овом казном, међутим, није забрањено право на рад, али у кућним условима. Тако је пожешком котлином последњих дана провејавала прича да је Јордовић већ успео да нађе други посао, односно да се бави израдом сувенира за једну овдашњу познату фирму.

- То није тачно, тај човек није запослен у нашем предузећу. Знам о коме се ради, али он код нас није радно ангажован - понављао нам је власник те фирме из Пожеге.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Мајка и ћерка ангажовале попа Јорда да дилује дрогу

РЕТКО СЕ ВИЂА СА КОМШИЈАМА

КОМШИЈЕ и познаници Јордовића су нам рекли да га ретко виђају, као и да он очигледно избегава било какав контакт са њима. Многи од њих су желели да га посете у његовом дому, али су, како кажу, одустали од тога, јер су чули да њихов некадашњи омиљени свештеник није расположен за причу.