ПРЕД Вишим судом у Београду данас је одржан 102. по реду главни претрес у поступку који се већ деценију и по води против Мирјане Марковић, председнице ЈУЛ-а, Живке Цице Кнежевић, некадашњег секретара Владе Србије, и Милоша Лончара, бившег директора "Дипоса", а због наводних незаконитих додела станова у власништву Републике од 1997. до 2000. године особама које нису биле запослене у Влади.

Оптужен је још и Данило Пантовић, али је суђење у односу на њих раздвојено, јер се тренутно налази на Куби где је амбасадор. Против Јовице Станишића, кога тужилаштво такође терети поступак је у прекиду, јер му се суди у Хагу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Убицу мајке из Пепељевца шаљу на лечење

Невероватну бројку одржаних рочишта данас је обзнанио Лончар, док је испред суднице чекајући да отпочне главни претрес причао са својим адвокатом. Он је такође нагласио да је интересантно да су за то време промењена четири председника већа. Судећи по ономе што је данас речено у судници, врло је вероватно да 24. априла, за кад је заказан наставак, то буде и последњи претрес, али само уколико тужилаштво не буде имало нове доказе или евентуално не измени оптужницу. Уколико се то не догоди, биће заказано изношење завршних речи, а потом и првостепена пресуда.

Мирјани Марковић суди се у одсуству, јер је према тврдњама Тужилаштва подстрекавала Кнежевићеву да додели стан Илони Пешић, дадиљи њеног унука. Иначе, суд није саслушао Илону као сведока, јер не може да дође до ње, због чега ће бити прочитан исказ који је дала током истраге.