Инспектори Пореске управе Републике Србије - Пореске полиције у координацији са Министарством унутрашњих послова у пет одвојених акција пронашли су и одузели укупно 23.240 паклица цигарета без акцизних маркица, 272,4 килограма резаног дувана и 228 килограма дувана у листу.


Претресом породичних кућа и помоћних просторија на подручју општина Уб, Осечина и Мионица пронађено је и одузето укупно 272,4 килограма резаног дувана и 228 килограма дувана у листу.

Због недозвољеног промета акцизних производа и недозвољеног складиштења робе, једном лицу је одређено полицијско задржавање, а против двоје лица биће поднете кривичне пријаве, сасопштила је Пореска управа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Београђанин ''пао'' због нелегалног поседовања дувана

У напуштеном моторном возилу у месту Чулије на територији општине Тутин пронађено је и одузето 19.240 паклица цигарета без акцизних маркица.

У току је потрага за извршиоцем овог кривичног дела.

Приликом прегледа моторног возила у Старој Пазови пронађено је 4.000 паклица цигарета без акцизних маркица које су одузете од двоје лица против којих ће бити поднета кривична пријава због недозвољеног промета акцизних производа.

Ове акције Пореске управе и Министарства унутрашњих послова спроведене су у оквиру појачаних активности на сузбијању сиве економије у промету дувана, дуванских прерађевина и осталих акцизних производ.