НЕДОСТАТАК ДОКАЗА: Због наводног убиства Јовичић прво осуђен на 17 година затвора, па ослобођен

Танјуг

23. 03. 2018. у 19:00

НЕДОСТАТАК ДОКАЗА: Због наводног убиства Јовичић прво осуђен на 17 година затвора, па ослобођен

Убиство Ненада Лазића 2012 год. , фото Архива ВН

Апелациони суд у Београду преиначио је првостепену пресуду којом је Милан Јовичић из Падинске Скеле био осуђен на 17 година затвора због убиства Ненада Лазића у марту 2012. године

Апелациони суд у Београду преиначио је првостепену пресуду којом је Милан Јовичић из Падинске Скеле био осуђен на 17 година затвора због убиства Ненада Лазића у марту 2012. године и због недостатка доказа га правоснажно ослободио од оптужби, објављено је данас на сајту тог суда.

Истом одлуком М.С. је правоснажно ОСУÐЕН због оптужби да је Јовичићу помагао да сакрије пиштољ којим је наводно извршио кривично дело.

Ова нелогичност уследила је пошто се ни М.С. ни његов бранилац нису жалили на пресуду, а Апелациони суд није могао по службеној дужности да преиначи пресуду, пошто је одлучивао само о жалби Тужилаштва које се жалило на висину затворске казне, а ту жалбу је суд одбио.

Том одлуком је преиначена пресуда Вишег суда у Београду од 15. маја 2017. године којом је Јовичић био осуђен на 17 година затвора због убиства и недозвољеног ношења пиштоља. М.С. је потврђена казна од годину и по дана затвора због кривичног дела помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела у стицају са недозовљеним ношењем пиштоља.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ухапшен убица из Падинске скеле, убио због дроге

Јовичић је био оптужен да је у ноћи измеду 14. и 15. марта 2012. године у Падинској Скели убио Ненада Лазића, тако што је из пиштоља који је неовлашћено носио више пројектила у његовом правцу наневши му тешку телесну повреду опасну по живот услед чега је Лазић на лицу места преминуо.

У обраложењу пресуде Апелационог суда наводи се да изведени докази, потврда о одузетим предметима, записници о претресању стана, записник о увиђају, налаз и мишљење судских вештака и искази сведока, "не указују са несумњивом сигурношћу" да је Јовичић убио Лазића, као и да то не произлази ни из одбране С.М.

"Како је остала сумња у погледу чињенице ко је Лазића лишио живота, као битне чињенице од којих зависи постојање обележја кривичног дела убиство, као и сумња да је Јовичић критицном приликом носио пиштољ, Апелациони суд је у недостатку доказа, окривљеног ослободио од оптужбе да је извршио кривицно дело убиство у стицају са кривицним делом недозвољена производња, држање, ношесе и промет оружја и експлозивних материја", наводи се у образложењу одлуке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Srba

23.03.2018. 19:36

Ово може само код нас и нигде више. Изгледа да је убица марсовац.