У ТУЧИ која се у понедељак рано ујуто догодила на подручју општине Шид, у близини хрватске границе, теже повреде задобила су двојица миграната. Они су смештени у Општу болницу у Сремској Митровици и нису животно угрожени, потврђено је “Новостима”.

Прочитајте још: Стефановић: У Србији 3.600 миграната, нема повећања

Како незванично сазнајемо, до крваве туче десетак миграната дошло је када су се две групе сукобиле. Једна групација је тројицу миграната избола ножевима, везала и узела им новац у вредности од 10.000 евра.

- Тројица миграната су смештена на Одељење опште хирургије и у стабилном су стању. Двојица су задобила теже повреде од оштрог сечива, и након што су хируршки збринути, њихово стање се прати - каже др Ђорђе Теодоровић, начелник Опште хирургије у сремскомитровачкој болници.

Прочитајте још: После туче мигранти у Прешеву

Овакви случајеви међусобних туча миграната нису усамљени, а грађани општине Шид више не знају коме да се жале. Поред тога што чине разбојништва по продавницама, упадају мештанима у куће, краду им веш са жица, спавају по разним напуштеним објектима, често ремете јавни ред и мир...

ОБИЈАЈУ ПРАЗНЕ КУЋЕ

- НАМА проблем стварају илегални мигранти, а то су мушке особе од 20 до 35 година. Током последњег хладног таласа, они су сваку кућу за коју су сазнали да је празна, обили, и у њима боравили, остављајући иза себе хаос и смеће - причају огорчени мештани.