"ГДЕ те доведох, сине мој! Да ми је да те још једном загрлим, па да одмах умрем. Устани сине да чуваш своју сестрицу, као што је она чувала тебе када си био мали. Хоћу да легнем ту уместо тебе." Овим речима се на гробљу у нишком насељу Брзи Брод Милена Савић, мајка седмогодишњег Јована Савића, опростила од свог најмилијег. Он је страдао у четвртак док се санкао у улици испред куће. Санкама је подлетео под ауто који је пролазио попречном улицом.

Бројни рођаци, комшије, пријатељи, који су дошли да одају Јовану последњи поздрав, нису крили сузе. Несрећни малишан сахрањен је у белом ковчегу, а на његовом гробном месту остављен је бели крст.

Претходно је у дворишту породичне куће Савића у улици Радикински пут одржано опело.

ТРАГЕДИЈА У НИШУ Искрао се на санкање, страдао под колима (ФОТО)

- Не постоје људске речи које бисмо упутили породици како бисмо их утешили. Мали Јован окупио нас је овде на последњи поздрав. Данас је удружен са анђелима небеским. Нека му је вечна слава - рекао је свештеник.

Колона људи који су желели да изјаве саучешће неутешним родитељима, сестри, баки и деки, протезала се дуж целе улице. Након опела, тужна поворка кренула је са цвећем и свећама пут сеоског гробља.

На челу поворке сестра, привија уз груди братовљеву слику и понавља кроз сузе: - Мог Јоце више нема, врати се, бато.

NESREĆA KOD PEĆINACA: Nastradao 16-godišnjak (FOTO)

На излазу из улице, где и даље стоје поломљене санке, и јуче је пролазила тужна колона. Комшије су поново палиле свеће.

У једном тренутку мајка је застала и окренула се ка месту несреће:

- Како ћу поред овог места да пролазим сваки дан?

Место где је Јован подлетео под ауто


ХТЕО ЈЕ САМО ДА СЕ ИГРА

ЈОВАН Савић настрадао је у четвртак неколико минута после поднева када је на санкама низбрдицом из сокака излетао на главни пут и улетео испред предњег левог точка путничког аутомобила марке "форд". Од задобијених повреда, страдао је на лицу места.

Дечака је непосредно пре тога довео из школе деда Новица и увео у кућу, али се малишан одмах потом искрао, пронашао саонице које су биле сакривене из страха да не оде да се забавља низ стрму улицу. Са Јоцом је била и другарица, али је пар секунди пре несреће пала са својих санки које су такође подлетеле под ауто.

ТУГА Породица и пријатељи испратили на вечни починак Јована Савића


ВОЗАЧ НА СЛОБОДИ

ИВИЦА Ђокић (39), возач "форд мондеа" под којим је у четвртак дечак смртно страдао, у тренутку несреће није био пијан, показао је алко-тест, сазнају "Новости". Такође, његово возило било је исправно, а возио је веома споро због поледице, па је ослобођен кривице за трагедију. Његову причу прочитајте ОВДЕ.