ЦРНОГОРАЦ Aлександар Кнежевић (26) и Лазар Пророковић (23) из Србије ухапшени су пре два дана у Београду, а полиција је код њих пронашла више од 100 килограма марихуане! У стану у коме су боравили непријављени, како сазнајемо из Вишег тужилаштва, откривено је и око 10.000 таблета екстазија, амфетамин у праху, два пиштоља, справе за паковање наркотика и већа количина новца.

- Више јавно тужилаштво у сарадњи са полицијским службеницима одељења за сузбијање кријумчарење наркотика одредило је задржавање за две ухапшене особе - рекла је за "Новости" Татјана Секулић, портпарол ВЈТ, и најавила да би данас у току дана они требало да буду приведени на саслушање надлежном тужиоцу.

Кнежевић и Пророковић су ухваћени у, како се сумња, "штек" стану у ширем центру града. У њему су непријављено боравили, потврдили су из МУП. Како незванично сазнајемо, Кнежевић је од раније познат полицији због трговине дрогом. За њим је, иначе, Црна Гора расписала потерницу, за издржавање казне због диловања.

Прочитајте још - Полиција запленила скоро тону дроге, пронађено и оружје

Из Министарства унутрашњих послова данас су саопштили да је код ухапшених пронађено више од 120 килограма различитих наркотика. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић похвалио је полицајце који су радили на овом случају.

- Ово показује да је полиција посвећена склањању дроге са наших улица, јер она чини највише зла нашој деци - истакао је Стефановић.

ЗАДРЖАВАЊЕ

ЗБОГ сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, као и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова - наводи се у саоштењу МУП.