БЕОГРАДСКА полиција ухапсила је Дејана Луцића (46), Игора Луцића (41), Драгомира Стојића (65) и Небојшу Гујаничића (40), осумњичене за прање новца, док се један од њих сумњичи и за пореску утају. Они су, како се сумња, у легалне токове убацивали новац "шкаљарског клана" и према, обавештајним и полицијским сазнањима, прали га кроз градњу некретнина и локала.

Оперативне информације говоре да новац потиче од трговине наркотицима, а да су Београд и Златибор места на којима су највише зидали и улагали тај новац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Утајили 90 милиона динара

Осумњичени Дејан Луцић се терети да је, поред прања новца, извршио и кривично дело пореска утаја, саопштио је МУП. Он је, како се сумња, од 2014. до 2017. године избегао плаћање пореза, ПДВ-а и пореза на доходак у укупном износу од 20.535.701 динара.

- Сумња се да су њих четворица извршила кривично дело прање новца тако што су, у истом временском периоду, у намери да прикрију незаконито стечен новац пореском утајом, средства уплаћивали на рачуне физичких лица која са Д. Л. нису имала никакав пословни однос - наводи се у саопштењу МУП.

Новац су, како се сумња, користили за плаћање услуга добављачима за извођење грађевинских радова на стамбеним објектима на територији Београда и на тај начин новац од пореске утаје убацили у легалне новчане токове.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
АКЦИЈА У НОВОМ САДУ: Ухапшен због сумње да је пореском утајом оштетио буџет за 10,9 милиона динара

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова после чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.