Житељи Косовске Митровице су у шоку после вести да је у уторак ујутру убијен лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић.

Српски живаљ је са великом тугом дочекао ову велику трагедију, те су неки од њих одлучили да одају почаст и запале свеће и оставе цвеће испред просторија СДП, где је убијен Ивановић.

Све о атентату на Оливера Ивановића можете да прочитате ОВДЕ.

Кум породице Ивановић Мића Кокерић рекао је за Танјуг да Срби на Косову, или барем у Косовској Митровици, нису имали бољег, јачег, храбријег, одговорнијег човека, човека који је давао све од себе, на крају и живот за свој циљ, а то је да Срби остану и опстану.


"Љутио се на све оне који су из разно-разних разлога напуштали Косово, а он је могао први да оде. Био је натпросечно интелигентан, човек који је завршио два факултета, имао увек резултате, био интернационални карате судија, могао је да иде где год хоће, да бира метрополу. Он је, од првог дана наше борбе за опстанак био на челу, а на крају је платио то својим животом”, рекао је Кокерић.


Каже и да позиви саучешћа и подршке породици долазе из целог света.


Поштоваоци окуљени испред куће убијеног Оливера Ивановића стрпљиво чекају да се допреми његово тело са обдукције, а, према информацијама са лица места, Ивановић ће бити сахрањен сутра у Београду.


Ситуација у Косовској Митровици је веома напета, али мирна, људи су уплашени, а полицијске снаге су "на сваком кораку" у граду и на прилазним путевима према Косовској Митровици.

Ивановић је убијен у уторак ујутру испред просторија СДП-а, а наводно је усмрћен са најмање пет хитаца у горњем пределу грудног коша.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је на конференцији за новинаре да је реч о терористичком нападу и истакао да је обећао супрузи Оливера Ивановића, Милени Ивановић, да ће "бити откривен убица или убице"
.