ВИШЕ јавно тужилаштво у Шапцу ставило је захтев за покретање истраге против Н. Н. починиоца, због смрти Ђорђа Абжића (68) из села Мајур. Мртвог су га још пре Нове године пронашли суседи и посумњали да је у питању злочин, међутим, обдукцијом тела нису нађене тешке телесне повреде, па је смрт и даље права енигма.

Абжић није имао породицу нити се женио, а последњих година осамио се и од пријатеља, па су га најчешће посећивали момци из оближње куће. На њих је одмах пала сумња, а како је “Новостима” потврђено, до сада је полиција саслушала и полиграфски тестирала њих десеторицу, али без конкретног резултата.

- Момци су, сви до једнога, признали да су одлазили код жртве. Не крију ни да су га често зафркавали и односили му предмете из куће, попут лустера, на пример. Али су категорични у томе да га нису убили - каже наш извор из истраге који не жели да га помињемо.

На телу несрећног човека примећено је тек нагњечење руке, али истражитељи кажу да се од тога не умире. Ту је и неколико подлива од удараца, међутим, ниједан од њих није могао бити кобан по живот. Нема рана, трагова крви и дављења, а и пљачка као мотив готово се потпуно искључује.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРАГЕДИЈА У ИРИГУ Ћерка пронашла мртве родитеље 

ЗАКЉУЧАН ИЗНУТРА

СУСЕДИ су приметили да човека нема неколико дана, позвали полицију и развалили врата, која су, иначе, била закључана изнутра. Не можемо ништа друго рећи осим констатације да је ова смрт шкакљива и да ћемо све истражити до танчина - рекао је, за “Новости”, виши јавни тужилац Зоран Обрадовић.