ТУРИСТИ из Румуније који су дошли на Копаоник на дочек Нове године - остали су без аутомобила! Док су се они у "Краљевим конацима" опуштали и припремали за најлуђу ноћ, засад непознати лопови су "вредно радили". Нејасно је, међутим, колико је возила тачно украдено, и које су марке: пет, како тврде гости из Темишвара, или два, како је саопштила краљевачка полиција.

Сигурно је да је без аутомобила остао Адријан Тиберију из Темишвара. Он је на свом фејсбук-профилу написао да му је "ауди А4" украден увече 30. јануара, а тврди и да су још четири иста возила украдена током дочека Нове године.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Uhapšeni kradljivci automobila

Из наше полиције данас је саопштено да су у новогодишњој ноћи регистроване крађе два аутомобила румунских таблица на Копаонику, а пријављен је и један покушај крађе кола.

- Великој групи наших туриста, током две ноћи, украдено је пет "аудија А4", а још два аутомобила су обијена - написао је Тиберију. - Мој ауто био је паркиран крај места где стаје локални аутобус, други "ауди" нешто ниже поред пута, док је демолирани "бе-ем-ве" био паркиран прекопута улаза у хотел. Нестала возила произведена су 2008. и 2009. године, модели су стари и највероватније, већ расклопљени у делове.

Додао је и да око места где су одсели румунски туристи нема много камера за надзор, али пише и да му није јасно зашто полиција није предузела јаче мере обезбеђења после прве пријаве крађе на Копаонику.

ВЕЋ НА КОСОВУ

- По свему судећи, наша возила завршила су на Косову, које је близу скијалишта - каже Тиберију. - У полицији су му рекли да је пролаз до Косова могућ алтернативним путем кроз шуму. Од неких полицајаца чуо сам и да је то дело неке нове, добро организоване криминалне групе.