ТАЈ човек је кукавица. Показао је да не може да се суочи са оним што је урадио нашем Михаилу и нашој Маји.

Овим речима је, за "Новости", Александар, зет покојне Маје Николић и теча малог Михаила, прокоментарисао самоубиство Марка Николића у ћелији Централног затвора где је чекао суђење за свирепо убиство свог четворогодишњег сина и бивше супруге испред Центра за социјални рад у Раковици.

Породицу Катанић - Мајину рођену сестру Браниславу и њеног супруга вест о томе да је убица себи одузео живот додатно је узнемирила, иако, како кажу, од јула прошле године немају мира.

- Ми смо хтели да он буде жив и да буде осуђен за злодело које је учинио свом детету и нашој Маји - рекао нам је Александар. - Желели смо да се суочи са својим злочином и да одговара за њега. Овако је правда остала незадовољена.

ПРОЧИТАЈТЕ И:IPAK NIJE IZDRŽAO: Preminuo monstrum iz Rakovice

Убица из Раковице је пре четири дана стаклом од разбијеног огледала себи пререзао гркљан. У томе су покушала да га спрече тројица затвореника, међутим Николић је избо једног од њих, а онда је повредио себе. У помоћ му је одмах притрчало особље затвора и он је возилом Хитне помоћи превезен у Ургентни центар, где је неколико сати касније и преминуо.

Стравичан злочин који је Николић починио у јулу прошле године, када је прво голим рукама задавио свог сина Михаила, а онда ножем насмрт избо бившу супругу, запрепастио је целу Србију. Николић је ухапшен недуго после монструозног злочина и од тада се налазио у Централном затвору где је чекао да му почне суђење.


ПРЕТИЛО МУ 40 ГОДИНА РОБИЈЕ

ОПТУЖНИЦУ против Марка Николића Више јавно тужилаштво подигло је крајем новембра, а он се теретио за дело тешко убиство, за које је запрећена казна до 40 година затвора. У притвору се налазио од јула, када је ухапшен испред Центра за социјални рад, непосредно после злочина. На саслушању се бранио ћутањем, а према незваничним информацијама био је у тешком психофизичком стању.