ИЗРУЧЕЊЕ најпознатијег италијанског бегунца Норберта Фехера, односно Игора Вацлавића, који је у ноћи између четвртка и петка ухапшен у Шпанији, највероватније ће бити одложено. Он је од априла био у бекству, када је починио двоструко убиство у Италији, а сумња се да је неколико часова пред хапшење у шпанској провинцији Теруел убио три особе, међу којима двојицу полицајаца.

Због тога ће, како преносе италијански медији позивајући се на судске изворе, шпански Национални суд највероватније суспендовати испоручивање бегунца српског порекла у Италију, све док му се у Шпанији не пресуди за злочине почињене у тој земљи.

Иако су прве информације говориле да је Вацлавић ухваћен на спавању, италијански портали у суботу су објавили да је Игор Рус у тренутку хапшења био у униформи и наоружан оружјем које је украо након што је убио припаднике Цивилне гарде.

Шпанске информативне агенције преносе да је Игор знао где треба да пуца, јер је смртно ранио двојицу стражара, који, упркос томе што су носили заштитне прслуке, нису имали времена да се одбране.


САУЧЕШЋЕ

- ТУЖНИ смо због смрти која се догодила у близини Албаделете. Моје саучешће њиховим породицама и колегама и посебно признање за рад Цивилне гарде - написао је на “Твитеру” шпански премијер Маријано Рахој.