Парастос у Пећкој патријаршији: Прихватићемо истину каква год да је!

Д.Зечевић

14. 12. 2017. у 14:42

Парастос у Пећкој патријаршији: Прихватићемо истину каква год да је!

Фото Драгана Зечевић

Парастосом у Пећкој Патријаршији и паљењем свећа на пећком гробљу обележена годишњица убиства српских дечака у “Панди”
Парастосом у Пећкој патријаршији и паљењем свећа на пећком гробљу, породице српских младића убијених пре деветнаест година у кафићу “Панда” обележели су деветнаестогодишњицу страдања невиних живота. Малолетни Иван Обрадовић (17), Светислав Ристић (17) Вукота Гвозденовић (17) и Драган Трифовић (17) на прагу пунолетства, османаестогодишњи Зоран Станојевић као и најстарији међу њима Иван Радевић (25) нису стигли да се радују остатку живота.

Да завше факултете, оформе породице да обрадују родитеље потомствима.Али осим трагедије у којој су остали без синова, и јуче на одржавање помена убијених младића, породице опомињу да их додатно убија што и даље живе без правог одговора ко је крив за масакр њихове недужне деце.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Hiljadu priča, a nijedna istina o "Pandi"


- Само да се сазна истина, али она права, колико год да је тешка прихватићемо је .Јер, и поред трагедије која нам је свима одредила даљи ток живота и са којом се боримо , лакше ће нам бити са сазнањем ко је наложио и извео тај крвави пир међу нашом омладином-причала је јуче Милена Радовић мајка најастаријег Ивана који је требао да преузме диплому Економског факултета.И док опомиње да је до последњег тренутка било неизвесо хоће ли им бити дозвољен долазак од стране косовских власти и Љубица Трифић(57) мајка убијеног Драгана која је као и Милена Радевић избегла у Црну Гору каже да би им још теже било да нису могли доћи ни на гробље.


ИСТРАГА Опомињући да је истрага о убиству српских младића у кафићу “Панда” започета тек 2011 године а да су њихове породице саслушане септембра прошле године, родитељи и чланови породица убијених српских дечака у кафићу Панда истичу да од правосудних органа очекују што скорије разјашењење деветнаестогодишег исчекивања о томе ко им је побио децу и ко је осмислио овај стравични злочин.


- У последњем тренутку сазнали смо да ће нам бити дозвољено да уђемо из Црне Горе на Космет преко прелаза Пећ-Кула -Рожаје, јер су првобитно косовске власти забраниле улазак са српским документима која ми поседујемо-причају чланови породица Трифић и Радевић истичући да су дозволу за улазак добили посредством Дејана Павићевића, официра за везу Београда у Приштини ,који им је у четвртак увече јавио да могу кренути на пут.


- Иако смо уморни и плачљиви и преживели праву психозу око доласка, поготову што смо у последњем моменту сазнали да ће нам одобрити долазак, јутрос, око пола четири изјутра стигли смо у Пећку патријаршију где нас је сачекала отворена капија.Потом смо били на парастосу у цркви а касније на гробљу запалили свеће за све наше побијене младиће , док су свештеници који су служили парастос полили њихове гробове вином а ми им их освежили цвећем.Да знају да их никада нећемо заборавити, као што се надамо да ћемо за живота дочекати да сазнамо праву истину о њиховој погибији.


Истину која ће бити једина и пред нама и Богом, а не “завијена” у разне лажи као што смо до сада слушали на хиљаде прича-истиче Милена Радевић, којој је пола године после убиства сина у кафићу Панда,киднапован супруг Богдан (65) чије је посмртне остатке преузела пет година касније.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Pećanac

14.12.2017. 20:30

Kao Boga Vas molim prestanite da dobiajte dnevnopoliti;ke poene zbog ovog masakra od 14.121.1998. godine koji su počini Šiptari, pobavljam Šiptari uz pomoć Amerikanaca, odnosno CIA-e, i to je p r a v a istina. Aman ljudi da li ste normalni, kao da ne poznajete Šiptare. Zapravo svi mi koji smo rođeni na KOSMETU ih veoma dobro poznajemo. Mi smo sa njima živeli, ali mi nismo bili glumci za razliku od njih, kao uostalom i Hrvata i Bošnjaka.