Тинејџери са славља отишли право у смрт (Фото)

Јелена Илић

18. 11. 2017. у 10:39

Тинејџери са славља отишли право у смрт (Фото)

Фото Ненад Живановић

У стравичној несрећи, у суботу у зору у Смедеревској Паланци, настрадали П. О. (16) и М. Ш. (16). Тешко повређен М.Ђ. (22) имао пробну дозволу. Лакше озлеђен Ф. Ђ. (16), рођени брат возача

ШЕСНАЕСТОГОДИШЊАЦИ П. О. и М. Ш. из Смедеревске Паланке погинули су у стравичној саобраћајној несрећи, која се догодила у суботу у зору у овом месту. Трагедији је претходио повратак са рођенданског славља. Возач М. Ђ. (22), који је имао пробну возачку дозволу, теже је повређен, а сувозач, његов рођени брат, Ђ. Ф. (16), иначе друг настрадалих тинејџера, задобио је лакше повреде.

Несрећа се догодила око 3.20 у Улици краља Петра Првог у центру града када се “тојота јарис”, београдских таблица, на излазу из благе леве кривине, закуцала у бетонски стуб бандере и преврнула на кров.

- Возило је прешло преко средишњег дела који одваја две траке и задњим десним делом ударило у стуб за расвету. Двојица малолетника погинула су на месту - каже oсновни јавни тужилац у Великој Плани Славица Ивановић.

У паланачкој болници су нам потврдили да је стање возача М. Ђ. стабилно, иако има прелом кључне кости и угануће. Његов млађи брат Ф. Ђ. има неколико посекотина и угануће, и након указане помоћи, неколико сати после несреће, отпуштен је из болнице.

Како је до несреће дошло и шта је заиста претходило трагедији, утврдиће истрага која, практично, није ни почела.

- Није извршено алкотестирање возача због повреда. Очевидаца удеса нема и нико није још саслушан. Возач М. Ђ је у болници, а сувозач Ф. Ђ. као млађи малолетник није могао да буде саслушан без присуства родитеља - категорична је тужитељка Ивановић.

Паланчани у неверици посматрају стуб у који се закуцала “тојота”

Очекује се да би тешко повређени младић могао да буде саслушан данас, а у међувремену је наложена и обдукција тела настрадалих тинејџера.

Како смо се уверили на места удеса, трагова кочења готово да нема, а приметни су трагови гума тек на неких пет до шест метара од места удара у стуб. Аутомобил је потпуно уништен, а тужитељка је наложила технички преглед који, до закључења овог броја, није урађен.

У Паланци је у суботу било тешко наћи саговорника. У шоку су сви, чак и лекари, који познају младиће, па нису желели да дају званичне изјаве новинарима.

Смрскано возило је после удеса превезено на полицијски паркинг

Како смо незванично сазнали, кобног јутра М. Ђ је дошао по свог млађег брата и његовe другове који су били на рођенданској журки.

- У шоку смо, тужна је судбина настрадалог М. Ш. О њему се бринуо старији брат, јер им је отац преминуо од рака, а мајка живи и ради у иностранству. Шаље им новац за издржавање - каже наш извор упућен у породичне прилике.

Други страдали младић, О. П. живео је са мајком и две године старијим братом. Родитељи су му разведени.

- То је дивна породица. Мајчин отац је познати паланачки предузетник. Трагедија је немерљива - каже наш извор.

КОБНА КРИВИНА

МЕШТАНИ готово углас говоре да је овај део градског булевара веома проблематичан, “јер је кривина у контранагибу”.

- Ово није прва несрећа на овом месту. Због контранагиба, кривина вуче улево, што се и овде, вероватно, догодило. Ако је брзина већа, а овде људи возе веома брзо, долази до кобних последица, нажалост - каже један од мештана са којим смо разговарали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

cnct56

18.11.2017. 10:51

Sta li to se desava sa nasim narodom, vise ih gine u saobracaju nego sto se radja!

Seljak Mile

19.11.2017. 14:50

Nemoguce da nasi izvanredni, neprikosnoveni, visokoobrazovani, strucni putari naprave krivinu sa kontra nagibom...