СПАСОЈЕ Миличевић (63) из Новог Сада преминуо је јутрос у Ургентном центру, у који је примљен синоћ, након што је нападнут и претучен на улици. Полиција је брзо ухапсила Небојшу Тубића (57) званог Жабац, из Новог Сада, због сумње да је учинио кривично дело тешка телесна повреда са смртном последицом. Њему је одређено задржавање до 48 сати, по налогу јавног тужиоца коме ће бити доведен на саслушање.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пензионисани полицајац се разнео ручном бомбом

Власник занатске грађевинске радње "Кондор" у Булевару деспота Стефана нападнут је на паркингу испред броја 9. Како смо сазнали од комшија, Спасоје се последњих дана жалио да му прете тврдећи да неко жели да "стави шапу" на његов магацин испред којег је и претучен. Полиција сада проверава да ли је то био мотив злочина. Иначе, против сада покојног Миличевића полиција је раније подносила кривичне пријаве. Он се сумњичио да је као инвеститор станова преварио неколико купаца. Они су га теретили да је дупло продавао стамбене квадрате.

КРВАВА КОЛА НЕКО од станара из околних зграда је алармирао полицију када је чуо галаму. Убрзо је обавештена и Хитна помоћ, која је тешко повређеног Миличевића превезла у Ургентни центар. На неколико аутомобила паркираних поред Миличевићеве беле "дачије" данас је било и трагова крви.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Злочин у Сопоту: Разбио врата, извукао је из куће и упуцао

Миличевић је у Ургентни центар превезен са вишеструким тешким повредама. Према незваничним сазнањима, први резултати обдукције су показали да је човеку након претрпљених батина отказало срце. На трави поред поменутог паркинга и данас је била видљива локва крви. Миличевић је нападнут када је намеравао да уђе у кола. Како се сумња, Жабац га је напао после краће свађе и почео да га удара.

По ономе што се данас могло чути од појединих Миличевићевих познаника, он се жалио да је добијао претње због простора у Булевару деспота Стефана 9. Тамо му је био смештен магацин, који су осим ноћног чувара, обезбеђивала и два пса у дворишту.

- Говорио је да неко хоће тај простор који је он изнајмио од једне новосадске фирме - испричао је данас један од Миличевићевих познаника. - Наводно су долазили код њега, претили му, али он није хтео ни да га изнајми, ни прода. Тврдио је да има уредне папире, односно уговор.

Трагови крви видели су се данас на улици

И једном од станара у Булевару деспота Стефана, сада покојни Миличевић се недавно пожалио да има проблеме јер му прете. Испричао му је да му је пре нешто више од месец дана неко скинуо капију са куће у којој му је фирма и да је то схватио као упозорење.

Да ли је то био повод за напад на Миличевића, засад је у сфери нагађања и претпоставки док се не утврди због чега је претучен.

Небојша Тубић

ЖЕСТОКИ МОМАК И ДЕЧКО ПЕВАЧИЦЕ ...

НОВОСАЂАНИН Небојша Тубић Жабац важи за једног од последњих преживелих жестоких момака српског подземља, који су обележили деведесете године прошлог века. Повезивали су га са многим криминалним босовима, почев од Жељка Ражнатовића Аркана, па до Сретена Јоцића познатијег као Јоца Амстердам, кога је често посећивао у затвору у Забели.

Често је у јавности говорио о догађајима и људима из српског и црногорског подземља. Пре пет година у једној пуцњави у центру Новог Сада тешко је рањен у главу. После низа операција у болницама у Новом Саду и на Тајланду, успео је да преживи и готово се у потпуности опорави. Недавно је тврдио да он тада није био мета, већ његов друг, а да се он случајно затекао у том ресторану. Јавности је познат и по дугогодишњој вези са певачицом Гоцом Божиновском.