Небојша Сретеновић, један од оптужених припадника криминалне групе Дарка Шарића која се бавила шверцом кокаина, ухапшен је у Крагујевцу након шест година скривања и данас је приведен Специјалном суду у Београду, сазнаје Танјуг.


Сретеновић је ухапшен јуче, након што се добровољно предао полицији у свом родном граду Крагујевцу.

За њим је била расписана потерница на основу решења о одређивању притвора од 5. јануара 2012. године.

Прочитајте још: Шарић пао у Венецуели: Жалио се да су га “продали” људи из власти!

Свих ових година њему се судило у одстуству јер је био у бекству, а првом укинутом пресудом био је осуђен на 11 година затвора.

Поновљено суђење Шарићевој групи је у току пред Специјалним судом.

Портпарол суда Бојана Станковић прецизирала је за Тањуг да је Сретеновић данас саслушан пред кривчним ванрасправним већем, које је након тога донело одлуку да остави на снази решење о одређивању пртивора од 5. јануара 2012. године.

Прочитајте још: Дарко Шарић: Ја сам био Бин Ладен у Србији


По том решењу притвор му је одређен због опасност од бекства, односно да би уколико се нађе на слободи могао поново да постане недоступан органима Републике Србије, као и јер постоје околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Сретеновић је оптужен као припадник организоване криминалне групе која се бавила прекоокеанском трговином кокаина.

На терет му се стављају удруживање ради вршења кривичних дела, и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Према оптужници, чланови Шарићеве организоване криминалне групе међусобно су комуницирали преко СМС порука и шифрованих телефонских бројева, мада су им полиција и домаће и стране тајне службе ушле у траг, па је прво хапшење ове групе уследило у Уругвају 15. октобра 2009. године и истовремено у Србији у акцији "Балкански ратник".