Испуњавају завет, Гишку премештају у Куче

В. К.

четвртак, 12. 10. 2017. у 11:04

Испуњавају завет, Гишку премештају у Куче

Радови на гробљу у Безјову Фото В. Кадић

Припреме за премештање посмртних остатака Ђорђа Божовића Гишке у Црну Гору

ПОДГОРИЦА - Аманет команданта Српске гарде Ђорђа Божовића Гишке да почива у постојбини својих предака, Кучима код Подгорице, биће испуњен у суботу после опела у 11.30, када ће његови посмртни остаци бити похрањени у породичној гробници у селу Безјово, поред сеоске цркве посвећене Светом Петру Цетињском.

Прочитајте још: Гишка је отишао да погине

Од Гишкине погибије прошло је 26 година. Сутра ће се окупити његова родбина, саборци и пријатељи, који све време негују причу о Гишкином јунаштву, а и после толико времена испредају се легенде. Његова животна прича завршена је у Госпићу ратне 1991. године на рођендан, 15. септембра, када је погинуо под неразјашњеним околностима.

Споменик су подигли, како у постаменту пише, брат Брано Мићуновић и кћерка и сестра Славица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)

Obmana

12.10.2017. 11:49

Nikome od njegove brace,saboraca,porodice i majke nikada nikome nije rekao da zeli biti sahranjen u Crnoj Gori.Njegova sestra je u saradnji sa drzavnim bezbednosnim sluzbama je ovo organizovala da bi se razbila "nacionalisticka grupa koja ima tendencije rusenja sistema".Jer se Garda okuplja uvek za parastos.

Мирко

12.10.2017. 23:17

@Obmana - Богме распитај се код његовог кума Брана Мићуновића о томе, ако смијеш.

H.

12.10.2017. 12:06

Plemena sa kamenjara haraju Srbijom. Kriminalac promovisan u heroja "mitskog" beogradskog asfalta, "samuraj", i kojim sve imenima tipove ove sorte otpadnika društva već decenijama ne nazivaju neka piskarala-udvorice, promoteri ološa kao patriota i heroja nacije. Veličaju ih na radost nezrelih klinaca i nemislećih. Zulum su, ovaj i njegova sorta, činili po Srbiji, pa se bavili kriminalom po Evropi, bili udbaške ubice, pa se tokom rata 90-ih sakrili iza patriotizma radi pranja crnih biografija.

Miske

12.10.2017. 12:32

Овакве мангупе из деведесетих попут Гишке поштујем који су своју храброст показали где треба тада - на ратишту, а не по Београду.

Србија незадрживо срља у прогрес

12.10.2017. 16:13

@Miske - Мангупи и политичари који су деведесетих храброст демонстрирали по Београду, сада су "инвеститори" и звезде ријалити програма.

Жика

12.10.2017. 12:38

Нити је он србин а још мање српски јунак.И добро је за нас србе да није овде што очекујем и од његове црногорске фамилије да се одсели одакле су и дошли. Далека им лепа кућа и срећно им било у њиховој лијепој.

Mašan Đurović

12.10.2017. 15:46

@Жика - Ti si Žiko jedna neopjevana neznalica, koja nema pojma o životu! Hoćeš da kažeš za nas 300 hiljada Srba, u C. Gori, da nismo Srbi nego pripadnici tzv. toponimskih nacija, kojima je drug Tito darivao imena.

Svijedok

12.10.2017. 13:14

Bio sam tog dana u Gospicu. Giska nam je odrzao govor , nama vojnicima TO iz RSK. Na kraju govora mu prilazi njegov vojnik iz Garde ,noseci Pancirni prsluk i kaze :Komandante obucite pancir. On to odbija sa rijecima, Moi vojnici nemaju pancir , necu ni ja da ga oblacim. Nakon nekog vremena ( ne sjecam se koliko tacno) mozda sat , pronjela se vijest , poginuo je Giska. Koliko su mi rekli ljudi oko njega , u polu okretu dok je komandovao , zamnom braco , pogodio ga je metak, pod cudnim uglom...

Немања

12.10.2017. 17:40

Слава ти јуначе!Где сте ви што коментаришете били кад је требало бранити нејач!?