На суђењу Дарку Шарићу преслушавани прислушкивани разговори

Танјуг

четвртак, 07. 09. 2017. у 12:08

На суђењу Дарку Шарићу преслушавани прислушкивани разговори

фото И.Маринковић

Према наводима оптужнице за прање пара, новац од продаје кокаина који је набављан у земљама Јужне Америке, преко офшор компанија, пребациван је у Србију и уплаћиван на рачуне домаћих предузећа и појединих банака

У наставку суђења Дарку Шарићу и другим оптуженим за прање пара стечених од трговине дрогом улагањем у легалне финансијске токове у Србији данас је на суђењу преслушано 80 пресретнутих разговора између појединих оптужених и поред почетних тешкоћа са квалитета снимака и шумова.

Суд је за нешто мање од четити сата трајња суђења заједно за оптуженима њиховим браниоцима и тужилаштвом слушао пресретнуте разговоре.

Претходно је, током емитовања првог снимка реаговало неколико оптужених и њихових бранилаца због лошег квалитета звука, тврдећи да га је немогуће разумети.


ПРЕСУДА ЗА ЗЛОУПОТРЕБЕ НА ЦАРИНИ: Сарадник осуђен, остали ослобођени


Судија Синиша Петровић обратио се техничкој подршци суда, али му је одговорено да не постоји могућност отклањања шумова.

Потом је судија позвао оптужене да из ограђеног дела суднице пређу у њен предњи део, како би се послужили слушалицама које су им тамо на располагању, а његов позив је прихватило неколико оптужених.

Према наводима оптужнице за прање пара, новац од продаје кокаина који је набављан у земљама Јужне Америке, преко офшор компанија, пребациван је у Србију и уплаћиван на рачуне домаћих предузећа и појединих банака.


Морина на корак до српског затвора?


Ова средства коришћена су за приватизацију друштвених предузећа, али и куповину некретнина и земљишта.

Новац је између осталог улаган и у новосадски "Путник", "Митросрем" из Сремске Митровице, "Палић" из Суботице, бројне некретнине на Златибору.

Оптужени се међутим бране да су инвестирали у предузећа и земљишта, али да је реч о легално зарађеном новцу.


СЛУЧАЈ "БЕНТЛИ": Чека се саслушање Ивице Драгутиновића


Шарић је негирао је све оптужбе за прање пара у Србији. Он се након вишегодишњег бекства, 18. марта 2014. године предао српским властима, након чега је ухапшен и од тада се налази у притвору.

У току му је поновљено суђење за шверц кокаина из Латинске Америке у Западну Европу, пошто је првостепена пресуда којом је био осуђен на 20 година затвора, укинута.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

realist

07.09.2017. 15:00

Pustite coveka na slobodu on nije prodavao drogu u Srbiju on je ulagao u Srbiju i srpskoj privredi,vi obratite paznji na dilere Migrantima Koji vas Kostaju milijarde,a ne Par Milliona od EU Koji nestize ni za zubnu pastu.