СЛУЧАЈ БЕНТЛИ: Чека се саслушање Ивице Драгутиновића

Е. В. Н.

05. 09. 2017. у 15:03

СЛУЧАЈ БЕНТЛИ: Чека се саслушање Ивице Драгутиновића

фото З.Јовановић

Случај "Бентли" највероватније ће наредних дана бити пребачен у надлежност Основног суда. Бивши фудбалер дао тројици осумњичених луксузни аутомобил да га напуне горивом
СУДИЈА за претходни поступак Вишег суда у Београду доставио је списе предмета у случају "Бентли" кривичном ванпретресном већу ради утврђивања да ли је тај суд надлежан за поступање, јер сматра да је овде реч о делу за које је надлежан основни суд. У конкретном случају запрећена је казна до осам година, што је у надлежности нижих судских инстанци.

Лука Радуловић (36), возач "бентлија", као и његови сапутници Стеван Дукић (22) и Милош Танчев (22) осумњичени су за угрожавање сигурности председника Србије Александра Вучића и против њих је покренута истрага. Одређен им је једномесечни притвор, како не би утицали на сведоке.

Очекује се да ових дана буде саслушан и кључни сведок, власник "бентлија" шпанских таблица, некадашњи фудбалер Ивица Драгутиновић. Осумњичени су изјавили, износећи одбрану, да су узели возило како би напунили гориво. Како нису до тада возили оваква луксузна кола, искористили су прилику да се провозају.

Прочитајте још: NOVI DETALjI INCIDENTA NA TOPČIDERSKOJ ZVEZDI: Vozača "bentlija" traži Austrija zbog pucnjave

- Сва тројица су неосуђивани, рекли су да су возили укруг око Топчидерске звезде, али да нису видели никакаву колону под пратњом - каже адвокат Горан Нинић, бранилац Луке Радуловића. - Постоје снимци целог догађаја. Њима су полицајци пришли тек на пумпи, када су стали да сипају гориво.

Анализа урина и крви возача "бентлија" Луке Радуловића показала је присуство алкохола и наркотика. Он је у суботу ујутру, када се догодио инцидент, "дрифтовао", односно брзо окретао аутомобил под пуним гасом тако да гуме почну да шкрипе. Први резултати истраге наводе и да је возио брже од 200 на сат.

Прочитајте још: Na Vučića naleteli prevejani kriminalci (FOTO)

НЕЋЕ БИТИ ИЗРУЧЕЊА АУСТРИЈАНЦИМА

ЗА Луком Радуловићем трага и аустријска полиција како би га испитала у вези са сумњама да је пре неколико месеци у једној дискотеци у Бечу ранио двојицу Чечена. После тога је побегао у Србију. У овом тренутку се чека да Аустрија пошаље захтев за међународну правну помоћ, у вези са тим догађајем. Ипак, Радуловић неће бити предат тамошњој полицији, јер је по нашим законима он заштићен од изручења као српски држављанин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Svaba

08.09.2017. 21:42

@Milan - Milosa znam licno,decko je na mestu i verujem u njegovu pricu,decko na mestu sportista,ne pije ne pusi nit se drogira,odlican uspeh u Tesli svih 4 godine decko za primer...