ПОЛИЦАЈАЦ А. Ц. који ради на управним пословима у Алексинцу покрао је жену која је дошла у МУП да поднесе захтеве за регистрацију возила. Он је из њене торбе узео новчаник у којем је било 1.200 динара и кредитну картицу са које је скинуо 22.000 динара.

Како "Новости" сазнају, осумњичени А. Ц. је јуче приведен, а приликом претреса његове куће, полиција је пронашла и аутоматску пушку за коју највероватније не поседује дозволу.

Све се догодило 8. августа поподне, када је педесетчетворогодишња Алексинчанка дошла да преда папире за регистрацију возила, јер ради у агенцији која се тиме бави. Њу је службеник вратио по још неке папире, те је она у том тренутку заборавила торбу на шалтеру.

- Када сам се после неколико минута вратила, затворила сам ташну не сумњајући ништа, јер рачунам да сам у МУП безбедна - рекла нам је жртва пљачке, која је желела да остане анонимна. - Кад сам се вратила у агенцију, кренем кући и свратим до радње да купим нешто мајци. Тада сам приметила да ми нема новчаника. Одем до банке и видим да раде до 4. Позвала сам их телефоном да пријавим да ми је нестао новчаник и они су рекли да ће одмах блокирати картицу. Моја је грешка што сам пин носила поред картице записан. У 15.11 цео минус је био подигнут.

Жена је све пријавила полицији, али још не зна да ли је њен новчаник пронађен и хоће ли јој новац бити враћен.


ПРИВЕДЕН У ЧЕТВРТАК

КАКО за "Новости" каже извор близак полицији, установљено је да је новчаник узео полицајац који ради регистрације возила, који је одмах отишао до првог банкомата и подигао сав новац јер је пин био уписан поред картице. Њега је, како сазнајемо, полиција привела у четвртак увече, а приликом претраге стана, у његовој кући пронађено је и оружје.