Случај одавања тајни Шарићу: Искази су узети законито

Н. Б.

07. 06. 2017. у 21:14

Случај одавања тајни Шарићу: Искази су узети законито

Apelacioni sud u Beogradu

Апелациони суд донео одлуку у случају одавања службених тајни Дарку Шарићу: Записници са саслушања Бранка Лазаревића, Радована Штрпца и Бориса Гаре неће бити изузети

ОДЛУКОМ Апелационог суда, записници са саслушања Бранка Лазаревића, Радована Штрпца и Бориса Гаре, оптужених за одавање службених тајни Дарку Шарићу, које су ови давали током истраге, неће бити изузети из записника и користиће се као докази, јер су узети на законит начин. Решење да они буду изузети донело је веће Специјалног суда, које против њих води главни претрес, на шта је Тужилаштво за организовани криминал уложило жалбу.

Након одлуке Апелационог суда, предмет би требало да оде у Врховни касациони суд ради одлуке о захтеву за заштиту законитости, који је средином априла поднело Републичко јавно тужилаштво. Оно тражи да се већ правоснажно издвојени прислушкивани разговори, које су оптужени водили са појединим особама и међусобно, врате у списе тог предмета.

Наставак суђења овој тројици, као и Родољубу Радуловићу, који је у бекству, заказано је за четвртак. Лазаревић, који је био шеф кабинета министра унутрашњих послова, адвокат Штрбац, припадник полиције Гара и Радуловић, терете се да су током 2008. и 2009. преносили поверљиве полицијске информације Шарићу пре покретања званичне истраге за шверц кокаина у октобру 2009. године. У оптужном предлогу се наводи да је Гара преносио кључне податке Лазаревићу о праћењу Шарићеве групе, након чега је Лазаревић те информације прослеђивао Штрпцу и Радуловићу, а они Шарићу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Лицимур

08.06.2017. 08:06

Ви као да сте саучесници па не објављујете коментаре о овом "господину"

neko1

08.06.2017. 11:09

da je u francuskoj,nemackoj,usa itd sef kabineta ministra policije odavao tajne najvecem narko bosu te zemlje, dobio bi 20 god robije u najstrozem zatvoru.a u americi minimum 40god( setimo se guvernera blagojevica-20 god samo zbog trgovine politickog uticaja,a zamisli sta bi bilo za drogu!u nasoj banana drzavi ce dobiti 1 godinu kucnog pritvora sa nanognicom,,,( ako u medjuvremenu ne zastari delo)