ТОМИСЛАВ Максимовић (62) радник у Руднику бакра "Мајданпек" (РБМ) из састава РТБ "Бор", погинуо је данас на радном месту, када је на контејнер за контролисање рада пумпи пала стена и цео тај објекат одвукла у вештачко језеро на дну рудокопа. Према сазнањима "Новости", Максимовић је био сам у тренутку несреће.

- Као да је кренула лавина - испричали су нам очевици. - Гомиле стења и камења, попут цунамија, обрушиле су се на контејнер. За трен ока све је одлетело у вештачко језеро на дну рудника.

"Кућица" је одмах нестала у води која је на појединим местима дубине до десет метара.

- Због неприступачног терена нико није могао ни да сиђе доле да види има ли наде да је Максимовић којим случајем преживео - додају наши саговорници. - Очекујемо долазак ронилаца који ће, надамо се, да извуку Томислава.

У рудник је одмах стигла полиција, а убрзо и рударска инспекција. До закључења овог броја није био познат узрок трагедије у којој је страдао Томислав Максимовић из мајданпечког села Близна.

Прошле године, баш на Дан рудара, у РБМ је погинуо Дејан Миљковић (48), радник нишке фирме "Ерозија". Он је настрадао када га је страница камиона ударила у главу, од чега је подлегао повредама. У РБМ је погинуо и Радош Ристић (57), из Блаца, који је пропао кроз под у мајданпечкој флотацији и преминуо на лицу места.