КОРИСНИЦИ Геронтолошког центра у Књажевцу, њих око 230, оштећени су за више хиљада евра, и то тако што им је новац, који су депоновали за основне потрепштине и лекове - краден! Ово је потврдио и Саша Игњатовић, директор ове установе.

- Пописом смо установили да недостаје новац - каже Игњатовић. - Засада, немамо прецизне податке колико је пара узето, али се сумња да је реч о више хиљада евра. Више ће се знати након детаљне провере.

По његовим речима, у тој установи постоји каса у коју корисници остављају новац и добијају признанице да се паре ту налазе.

- То се ради јер имамо и непокретне и слабо покретне кориснике, који нису у стању да располажу новцем - објашњава Игњатовић. - Због тога су паре остављали у сеф, а геронтодомаћице су им куповале лекове и друге потрепштине.

Да новац фали установљено је након пописа, а сумња се на благајника коме је уручен отказ.

- Недуго након отказа, благајник је вратио око 300.000 динара, али смо све пријавили полицији, која истражује цео случај - напомиње директор књажевачког Геронтолошког центра. - А за колико су наши корисници, заправо, оштећени, знаћемо тек када проверимо све “улазне и излазне” признанице.

НАПАЛА ЦИМЕРКУ

ГЕРОНТОЛОШКИ центар у Књажевцу је у жижу интересовања српске јавности доспео пре четири године, када је једна глувонема штићеница својој цимерки, у тоалету - ископала очи.