Приведен педофил у Врању: Пипкао ученицу испред школе, откриле га фотографије на Фејсбуку!

Ј. СТОЈКОВИЋ

07. 10. 2016. у 14:12

Тридесетосмогодишњи С. Н. осумњичен за педофилију, одређен му притвор до 48 сати. Ђаци кажу да им је другарица (13) дуже "у вези" са њим

Приведен педофил у Врању: Пипкао ученицу испред школе, откриле га фотографије на Фејсбуку!

ОСУМЊИЧЕНИ за недозвољене полне радње над тринаестогодишњом девојчицом, С. Н. (38) из Криве Феје је ухапшен и одређено му је задржавање до 48 сати. Он још увек није саслушан. Цео случај је покренут након што су друштвене мреже преплавиле фотографије где се види како С. Н. љуби ученицу седмог разреда испред њене школе.

За ученике и руководство ове школе овај случај није изненађење. Најновији скандал десио се почетком недеље наочиглед бројних пролазника, који су били затечени призором, где видно старији мушкарац љуби девојчицу. Испоставило се да су он и ученица седмог разреда и раније виђани како размењују пољупце због чега је полиција почела да истражује случај.

Весна Ђорић, директорка школе, каже за "Новости" да је још у септембру обављен разговор са родитељима и обавештен Центар за социјални рад. Али мушкарац је поново виђен у околини школе са девојчицом, па је она у понедељак обавестила и полицију.

- Ми смо у понедељак поново реаговали и обавестили и МУП. Реч је о ученици наше школе и не бих желела да износим друге детаље - каже Ђорићева.

У полицијској управи у Врању нису желели да због, како кажу, деликатности случаја открију идентитет мушкарца за кога незванично сазнајемо да је из Криве Феје, али нам је потврђено да му је по налогу тужиоца Основног суда одређено полицијско задржавање од 48 сати.

- Задржавање је одређено због сумње да је извршио кривично дело недозвољене полне радње над једним дететом. Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен заменику тужиоца - потврдили су у полицији.

* Педофил је фотографисан испред школе са девојчицом


У тужилаштву кажу да осумњичени, чији су иницијали С. Н., још увек није саслушан и да ће се накнадно изјаснити у вези са овим случајем.

Ученици ове школе препричавају како је девојчица из Врања већ дуже "у вези" са овим човеком, који ју је често пратио до школе.

У Центру за социјални рад у Врању тврде да су се први пут упознали са овим случајем тек након што их је полиција позвала 6. октобра да присуствују давању изјаве малолетног детета поводом овог случаја.


НЕОПХОДНА ЈЕДИНСТВЕНА РЕАКЦИЈА

ПРИЛИКОМ давања изјаве малолетнице у вези с контактом са старијим мушкарцем, позван је стручни радник Центра за социјални рад. Ми ћемо предузети све мере сходно протоколу о заштити деце од занемаривања и злостављања - каже директорка Центра за социјални рад, Драгана Арсић. Она објашњава да је већ заказана "конференција случаја" због адекватне заштите права и интереса детета и додаје да је неопходна јединствена реакција свих надлежних.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације