ТРАГЕДИЈА КОД ДЕСПОТОВЦА: Ловачком пушком убио најбољег друга, па пресудио себи!

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

17. 09. 2016. у 14:40

У Плажану крај Деспотовца најновија несрећа породице милутиновић пробудила и приче о проклетству које прати житеље читавог села. За седам година пета смрт у истој породици и отац “хоће” у бунар

ТРАГЕДИЈА КОД ДЕСПОТОВЦА: Ловачком пушком убио најбољег друга, па пресудио себи!

Јасмин Јовановић Пурта (лево) и Драган Милутиновић

ДЕСПОТОВАЦ - Јасмин Јовановић Пурта (26) из Плажана ловачком пушком је убио свог најбољег друга Драгана Милутиновића (46) из истог села, а потом извршио самоубиство. Породице страдалих не знају шта се тачно догодило, виши тужилац Славко Кнежевић није хтео да говори за “Новости”, а полиција још није издала саопштење. Како незванично сазнајемо, двојица несрећних младића и Слађан из истог села у петак по подне са неколицином пријатеља правили су гулаш крај колибе у потесу Велика ливада. У једном тренутку Јасмин је пријатељу показивао свој карабин, који је случајно опалио и убио Драгана. Видевши шта је учинио, момак је отишао у шуму и пресудио себи. Обдукција оба тела извршена је јуче.

- За седам година кућа ми се затрла. Прво ми је умрла мајка Милосава. Када смо јој давали прву суботу, умро ми је отац Милорад, а када смо мајци давали 40 дана умрла ми је супруга Милица. Пре четири године удавио ми се син Љубиша (34) док се купао у Бањи Ждрело, јер је доживео срчани удар. Не знам да ли је неко проклетство или шта је, али не знам шта сада да радим овако сам... - плачући прича Драганов отац Милан (71).

Стана Станковић, Миланова сестра од тетке, каже да се плаши за Милана, који јој је рекао да ће да скочи у бунар, јер је већ мртав човек након тих силних несрећа.

- Још као мала сањала сам како пролазим поред њихове куће. Уместо да на прозору видим тетку или течу, ја сам видела неке људе чупаве као пси. Ту су вампири, плашили су ме. Знала сам да нешто постоји, али нисам знала шта је. Али, тај сан сам више пута сањала - рекла нам је Стана, која је одрасла у њиховој кући, јер су је чували пошто јој је мајка била болесна.

Јасминова мајка Јованка Јовановић, коју зову Јасмина, није знала да јој је син извршио самоубиство.

- Не знам ни где ми је дете, ни шта се десило. Полиција је синоћ долазила и тражила Јасмина. Отишла сам у Велику ливаду, али никога нисам нашла. Не знам одакле Јасмину пушка и немојте да ме мучите и да ми долазите на врата, јер ћу да пукнем од муке - рекла је Јованка.

Њен други син Миљан Стојановић Пурта (32), који је 15. фебруара 2006. године силовао и убио Милосаву Стојановић (92) из истог села, још увек је у затвору.


ДРАГАН НАДНИЧИО

- ДРЖАВА би требало да помогне сиротом Милану, јер га је снашла несрећа за несрећом. Направили су нову кућу у којој је живео Драган, али им се не да. Драган је био вредан и радио код сваког у селу. Али, надница је гладница. Све што данас зарадиш, сутра потрошиш за храну. Штедео је. Иако је имао аутомобил, ишао је бициклом да не би трошио гориво - прича Марина Милосављевић, Миланова сестра од тетке.

УКЛЕТОСТ

СТАНА Станковић каже да се након комасације, приликом које је затрпан неки извор, над селом надвило неко проклетство које односи најбоље другаре.

- Када се удавио наш Љуба, само петнаестак дана после у сеоском базену удавио се његов најбољи друг Драган Милетић. Другари Маза и Звонко умрли су у размаку мањем од годину дана, нераздвојни другари Зоран и Звонко умрли су од срчаног удара. Такорећи, један другог одводе - каже Стана.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Jeremic Predrag

17.09.2016. 14:57

neka imje laka zemlja oduzeti sve oruzje Ako je slucajno opalila puska nesme slucajno opaliti mi koji smo sluzili JAN uvek smo morali proveriti magasin puske

Cupavi BERLIN

17.09.2016. 15:21

Onome ko nije Vojsku sluzio ili slicno.Ne treba davati Dozvole za oruzje.Samo ispalilo nismo deca.

Milica

17.09.2016. 16:17

@Cupavi BERLIN - A onima koji ne znaju da se služe tastaturom, nemaju veze s pravopisom i još pritom i pišu gluposti ne treba davati mogućnost komentarisanja na portalima u cilju dekontaminacije interneta.

Cupava Milica

17.09.2016. 16:34

@Cupavi BERLIN - Milice pa nisi ni ti bolja.Pusti coveka neka pise onako kako zna.

Mario

17.09.2016. 16:18

најбољи друг да буде неко старији 20 год од њега?! може бити али мало необично заиста у ово време, кад млади за човека од 50 год кажу да је деда... али не деда што можда има унука већ због својих година...нешто ту није баш све чисто...

Plazanac

18.09.2016. 12:01

@ Mario - Obojica su bila druzeljubiva, druzili su se sa svima.Takodje su volela da idu na rostiljanje,gulase...Ni jedan nije bio ozenjen tako da su vise provodili vreme sa prijateljima....

Knezevic

17.09.2016. 16:40

Kako vas stvarno vise nije sramota da jurite ovakve tragedije po Srbiji i svetu? Pola naslovnice su vam kojekakve tragedije. Na sta se svodi vase novinarstvo? Umete li vi na drugi nacin da podizete citanost? Gde vam se izgubila novinarska kreativnost? Postali ste od relativno skoro nista drugo do tabloidna novina. To je za mene takodje velika tragedija, pisite o tome.