Калинић ћутао пред Црногорцима

Н. БИЈЕЛИЋ

среда, 06. 04. 2016. у 09:14

Калинић ћутао пред Црногорцима
Истражитељи из Подгорице у Специјалном суду безуспешно покушали да саслушају једног од осуђених за убиство Ђинђића

СРЕТКО Калинић, кога црногорски истражни органи сумњиче да је августа 2008. године у Будви убио Горана Пејовића (29) из Никшића, одбио је јуче да да било какву изјаву поводом овог случаја. Како "Новости" сазнају, он је из пожаревачког затвора "Забела" доведен у Београд, у Тужилаштво за организовани криминал, где је требало да га саслушају државни тужилац Црне Горе и заменик тужиоца у склопу истраге која се води поводом Пејовићевог убиства.

- Калинић је под јаким мерама обезбеђења јуче доведен у зграду у Устаничкој улици, пошто је крајем прошле недеље са надлежнима из Црне Горе договорен термин за саслушање - каже извор "Новости". - Међутим, он је одбио да одговара на питања, није хтео са њима да оствари било какву комуникацију. На то по закону има право. Представници тужилаштва су се вратили за Црну Гору, где ће наставити са истрагом коју су недавно покренули.

Припадник "земунског клана" осумњичен је да је 11. августа 2008. године око 18 сати пешке дошао до терасе кафића "Палма" у Будви, где је за једним од столова седео Горан Пејовић. Према полицијској пријави, Калинић је из пиштоља непознате марке испалио неколико хитаца у младића, који је од задобијених повреда одмах преминуо. Том приликом, повређени су Војкан Инић и Владимир Гојовић, који су са њим седели. Након тога, како се тврди, Калинић је побегао у непознатом правцу. Саопштено је и да је Калинић на глави имао тзв. рибарски шешир, са беж ободом и обликовану браду, а носио је карирану кошуљу, беж бермуде и беле патике, док је преко рамена имао црну торбицу.

Кад је недавно црногорска полиција саопштила да је поднела кривичну пријаву против Калинића, тамошњи медији су, позивајући се на изворе из истраге, објавили да је Пејовић убијен грешком и да је мета напада у ствари био контроверзни будвански бизнисмен Иван Делић, који је седео за суседним столом.

Његово име везује за нека убиства, а и сам је неколико пута био мета напада.Коментари (2)

DraganS

06.04.2016. 14:58

Ima pravo da cuti? Koji pravo ima ovaj skot? Pevao bi on samo da su druga vremena

Дамјан

06.04.2016. 19:52

Убио дечка од 29 година и има право да ћути!???Е па Србијо, да ти ...