Зоран Његуш пуштен из притвора

Н. Б.

уторак, 29. 03. 2016. у 16:45

Зоран Његуш пуштен из притвора
Одлуком Специјалног суда бивши фудбалер браниће се са слободе. Саслушани сви сведоци због којих је и био притворен

СПЕЦИЈАЛНИ суд у Београду укинуо је јуче притвор бившем фудбалеру Зорану Његушу (43), који је ухапшен 18. марта у склопу акције "Скенер", пошто су саслушани сви предложени сведоци због којих је притвор и био одређен.

Са слободе ће се у наставку истраге бранити и осумњичена Драгиња Бајић (48), удовица Витомира Бајића, који је био означен као припадник групе Дарка Шарића, приватник Немања Обрадовић (45) и Небојша Ђокић (51), власник и директор фирме "Паркет планет". Једини коме из ове групе није био одређен притвор је Раде Стакић, аутопревозник из Ужица.

Њима Тужилаштво за организовани криминал на терет ставља да су на своја имена пребацивали Бајићеву имовину, како у периоду док је био жив, тако и након његове смрти у италијанском затвору у којем је био због оптужби да се бавио трговином наркотицима. Све ово, како се тврди, рађено је у намери да се прикрије чињеница да је Бајић прави власник некретнина, чија се вредност процењује на више од два милиона евра.

ПОРЕКЛО ИМОВИНЕ ТУЖИЛАШТВО тврди да осумњичени нису имали законитих прихода из којих би се оправдала куповина и стицање спорних некретнина. Његуш је на саслушању тврдио да може да докаже порекло свог новца, наводећи да га је стекао дугогодишњим играњем фудбала. Истакао је да је спорне локале купио знатно пре спорног догађаја.

Према ономе што је Тужилаштво саопштило, реч је о пет локала и једном угоститељском објекту на Златибору, стану од 150 квадратних метара са гаражом у Новом Београду, као и уделом у привредном друштву "Паркет планет" у који је уложен готов новац у износу од 90.800.000 динара.

Сви осумњичени су негирали да су починили кривично дело прање новца. Његуш је тврдио да је Бајићу хтео да прода своја два објекта на Златибору и да му је за то исплаћен само део договорене цифре, због чега није дошло до преноса и овере купопродајног уговора.

Некадашњи фудбалер је навео и да није знао да се против Бајића водио било какав поступак, напомињући да је због неиспуњеног договора одлучио да не прода локале. Део новца, који је већ добио од Бајића, вратио је његовој супрузи, а део је обрачунат кроз закупнину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Salle

29.03.2016. 17:14

Ma normalno. Nece valjda u zatvor ko mi?! Dobije lepo nanogicu od 7-15 par meseci i gde ces vecu kaznu. Kako drugacije objasniti mladima da se kriminal ne isplati.

Eh moje cenzur Novosti

29.03.2016. 17:52

Cisto onako , kad navodno uhapsise ovog I kompaniju, upitah kad ce biti pusteni a vi opa pa cenzura. Nemoj izvinjavas .....zivot ide dalje a vi samo cenzurisite I stitite danasnju vlast,, to je vas izbor,. Zar ne?

Hercegov Grad

29.03.2016. 18:24

Nisu to male pare, lako se nagoditi! Ko .... sirotinju, neka ona dere podove prdekana!

Niski. Niški.

29.03.2016. 18:24

Ja nemogu da verujem da može nešto tako da se desi nekad poznatom fudbaleru i treneru. Zar je došlo vreme da se upušta u takve prljave poslove (ako je to tačno). Zar nije dovoljno zaradio novac, ako ne za drugo, ono za život.

lopovska drzava

29.03.2016. 18:49

ljudi, juce smo se vratili sa zlatibora. da li mozete da verujete da su tamo u zadnjih godinu dana nazidani SOLITERI u centru oko jezera i u trznom centru! ko daje dozvole za to? mogu samo da zamislim koje pare se tu okrecu i peru!