СПЕЦИЈАЛНИ суд у Београду укинуо је јуче притвор бившем фудбалеру Зорану Његушу (43), који је ухапшен 18. марта у склопу акције "Скенер", пошто су саслушани сви предложени сведоци због којих је притвор и био одређен.

Са слободе ће се у наставку истраге бранити и осумњичена Драгиња Бајић (48), удовица Витомира Бајића, који је био означен као припадник групе Дарка Шарића, приватник Немања Обрадовић (45) и Небојша Ђокић (51), власник и директор фирме "Паркет планет". Једини коме из ове групе није био одређен притвор је Раде Стакић, аутопревозник из Ужица.

Њима Тужилаштво за организовани криминал на терет ставља да су на своја имена пребацивали Бајићеву имовину, како у периоду док је био жив, тако и након његове смрти у италијанском затвору у којем је био због оптужби да се бавио трговином наркотицима. Све ово, како се тврди, рађено је у намери да се прикрије чињеница да је Бајић прави власник некретнина, чија се вредност процењује на више од два милиона евра.

ПОРЕКЛО ИМОВИНЕ ТУЖИЛАШТВО тврди да осумњичени нису имали законитих прихода из којих би се оправдала куповина и стицање спорних некретнина. Његуш је на саслушању тврдио да може да докаже порекло свог новца, наводећи да га је стекао дугогодишњим играњем фудбала. Истакао је да је спорне локале купио знатно пре спорног догађаја.

Према ономе што је Тужилаштво саопштило, реч је о пет локала и једном угоститељском објекту на Златибору, стану од 150 квадратних метара са гаражом у Новом Београду, као и уделом у привредном друштву "Паркет планет" у који је уложен готов новац у износу од 90.800.000 динара.

Сви осумњичени су негирали да су починили кривично дело прање новца. Његуш је тврдио да је Бајићу хтео да прода своја два објекта на Златибору и да му је за то исплаћен само део договорене цифре, због чега није дошло до преноса и овере купопродајног уговора.

Некадашњи фудбалер је навео и да није знао да се против Бајића водио било какав поступак, напомињући да је због неиспуњеног договора одлучио да не прода локале. Део новца, који је већ добио од Бајића, вратио је његовој супрузи, а део је обрачунат кроз закупнину.