ТРОЈИЦА румунских држављана ухапшена су у среду увече, због сумње да су из користољубља усмртили девизне пензионере Драгу (73) и Драгољуба (71) Југовића, супружнике из Бродице код Кучева. Лисице су стављене: Григорију Виорелу (55), са пребивалиштем у Волуји, Герману Флоријану (49), са пребивалиштем у Бродици и Василеу Думетресу (44), такође са пребивалиштем у Бродици. - Полиција је осумњиченима одредила задржавање до 48 сати, због сумње да су извршили кривично дело тешко убиство, након чега ће бити приведени Вишем јавном тужилаштву - рекла је Јасмина Тишма, портпарол Полицијске управе Пожаревац.

Ухапшени Румуни се сумњиче да су, највероватније ножем, за којим се још увек трага, јер је после злочина бачен или сакривен, пререзали вратове својим жртвама, а онда њихова тела увили у чаршаве и бацили у септичку јаму. - Румуни су ухапшени јер су током саслушања давали контрадикторне и недоследне изјаве. Поред саслушања, они су подвргнути и тестирању на полиграфу, али нису прошли, што је био разлог више за њихово сумњичење - каже наш извор близак истрази. Како смо незванично сазнали, злочин је извршио осумњичени Григорије, а друга двојица су му помагала у одношењу тела и прикривању злочина.

Двојица помагача већ су, непосредно после злочина, привођена у полицију, али су након првог разговора пуштени, како би се њиховим праћењем открило што више података о овом злочину. Они су код брачног пара Југовић радили као ложачи котла за парно грејање, па су имали увид у њихово добро имовно стање. Да је мотив овог двоструког злочина користољубље, говори податак да је из куће нестало око 5.000 евра. Ипак, праве чињенице биће познате након саслушања ухапшених, које тек треба да уследи, као и одлука о одређењу притвора. Очекује се да ће до тада стићи и резултати обдукције тела, који ће показати тачан узрок и време смрти супружника Југовић.

Двориште у којем је убијен брачни пар

Покојни Драга и Драгољуб били су веома имућни, јер су примали девизне пензије из Аустрије, а у дворишту су подигли и ресторан са преноћиштем. Иза себе су оставили троје деце која живе и раде у иностранству, као и дeветоро унучади, по којима су свом ресторану дали назив "Девет Југовића".

ПОТРАГА

НЕСТАНАК супружника Југовић полицији су пријавиле њихове комшије, у понедељак ујутру, јер их нису видели од прошле суботе. Пошто је полиција на столу у кући затекла постављене тањире, посумњали су да су супружници у близини, што се испоставило као тачно, јер су њихова тела сутрадан нашли у септичкој јами.


Кафана "Девет Југовића" коју су држали Драга (73) и Драгољуб (71)