Познаници га газили аутомобилом

М. ЛУКОВИЋ

11. 02. 2016. у 14:02

Син Бранка Ђурђевића, кога је познаник убио аутом код Крагујевца: Слободан Г. мог оца носио 18 метара на хауби

Познаници га газили аутомобилом

Никола Ђурђевић са сликом оца

СВЕ се дешавало у неколико секунди. Видео сам како је мог оца ударио и носио на хауби неколико метара. Потом је колима прешао преко њега. Дали су гас и побегли.

Овим речима Никола Ђурђевић описује стравичан тренутак када је његовог оца Бранка (58), испред породичне куће у насељу Поскурице надомак Крагујевца, аутомобилом "покосио" познаник Слободан Г. (48). Несрећног човека је на хауби носио око 18 метара, да би га на крају и прегазио.

Бранко је пребачен у крагујевачку болницу, али упркос напорима лекара издахнуо је у понедељак. У породици настрадалог причају да су полицији одмах рекли ко је био за воланом, али још нико није ухапшен. Како сазнајемо у Вишем тужилаштву, расписана је потерница за Слободаном Г. (48), који се терети за убиство.

- Те вечери су Слободан и његов отац аутомобилом дошли до наше куће и тражили оца - прича Никола. - Мајка им је рекла да је он у штали. Отишли су тамо и након неколико тренутака чули смо да се свађају.

Никола каже да је одмах истрчао у двориште и једног од њих питао шта хоће. Слободан је помирљивим тоном рекао да му је отац припит и да је дошло до неке расправе.

- Видео сам да насрћу на мог оца, а он је покушавао да смири ситуацију - присећа се Никола кобне вечери. - Не знам око чега су се и зашто расправљали. Знам их одраније, али никада нису били код нас, нити смо били у неким пословним односима.

Када су се запутили из дворишта, Слободан је сео за волан, а његов отац на место сувозача.

- Изненада је кренуо у рикверц - каже Никола. - Отац је почео да им маше да не ударе у мој аутомобил, који је ту био паркиран. Одједном, Слободан је "заврнуо" волан и колима кренуо на Бранка. Носио га је на хауби, а када је мој отац пао на земљу бездушно су га прегазили.

Никола показује место где су покосили Бранка

Одмах су истрчали и Николин брат Александар и мајка Горица. Пришли су Бранку који је био свестан. Убрзо су стигли хитна помоћ и полиција и повређеног човека превезли у болницу. Оперисан је, стање му је било стабилизовано, али је дан касније, у понедељак увече, дошло до компликација и он је преминуо. Сахрањен је у четвртак на месном гробљу.

НЕ ЗНАЈУ РАЗЛОГ УБИСТВА

У ПОРОДИЦИ настрадалог Бранка не знају разлог напада. Причају да су га у болничкој постељи питали због чега су Слободан и његов отац дошли и зашто је избила свађа, али им је он рекао да не зна, "осим ако није због њиховог пијанства".Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

N.N.

11.02.2016. 14:28

Auuuuuuu....Sta to moze da natera "coveka" na ovako svirepo ubistvo??? I ovakve posle treba da; hranimo, oblacimo, lecimo, grejemo...u zatvorima. Steta je sto je ukinuta smrtna kazna. Uzas!!!

Jaoj

14.02.2016. 16:57

čekaj bre...kako je to sin posmatrao kako mu nasrću na oca i to u njegovom sopstvenom dvorištu?! ma napunio bih mu glavu sačmom momentalnoo i jednom i drugoooom...zašto se ne pominje ime oca on je saučesnik u ubistvu.