Старица преклана флашом

Љ. П.

11. 02. 2016. у 09:35

Бивша новинарка Јарослава Добренов Дугошија (77) монструозно убијена у свом стану у Новом Саду. Осумњичена Румљанка Биљана Ј. (50) прво ју је ударала пањем и флашом по глави

Старица преклана флашом

Јарослава Добренов, Фото: Д. ДОЗЕТ

ПЕНЗИОНИСАНА новинарка Јарослава Добренов Дугошија (77) убијена је на бруталан начин у свом стану у Улици Николе Тесле 15 у Новом Саду. Несрећној жени нанете су смртоносне повреде ударцима флашом вискија и пањем по глави. Како би била сигурна да је до краја остварила свој монструозни наум, осумњичена Биљана Ј. несрећну старицу потом је преклала разбијеном флашом.

Осумњичена за овај крвави злочин, Биљана Ј. (50) из Стејановаца код Руме, ухапшена је само неколико сати после открића страшног убиства. Испоставило се да је из жртвиног стана однела неколико вреднијих ствари и сакрила се у изнајмљени стан, у неколико километара одатле удаљено насеље Подбара.

Стравичан призор, беживотно тело седамдесетседмогодишњакиње у локви крви, пронашли су сутрадан њени најближи, и одмах обавестили полицију.

У стан некадашње новинарке Радио-телевизији Војводине, у мирној улици недалеко од Јодне бање, осумњичена је дошла у уторак у поподневним сатима, а док је седела на клупи у дворишту, и чекала да се Јарослава врати из винограда, виделе су је и неке комшије.

Мада је ретко коме отварала врата, Јарослава је, ипак унутра пустила Биљану Ј., чија је ћерка пре годину дана била пензионеркина подстанарка. Тада су се и упознале.

ПРВА УРЕДНИЦА "БРАЗДА" ЦЕО радни век, Јарослава је провела у новинарству. Најпре је радила на Радио Новом Саду, а затим је на самим њеним почецима, прешла на телевизију Нови Сад и била прва уредница чувене емисије за пољопривреднике "Бразде", која је са емитовањем почела давне 1975. године, и траје и данас. Била је и једна од првих новинарки на југословенском простору, која је пратила живот села и проблеме пољопривредника.

Претпоставља се да је осумњичена, за којом је, иначе, Основни суд у Сремској Митровици расписао централну потерницу због имовинских кривичних дела, од Јарославе тражила новац, мислећи да је пензионерка добро ситуирана. У једном тренутку, Биљана је, како сазнајемо, насрнула на Јарославу.

Да је Јарославин стан био поприште крваве драме, нико од станара није знао, све док на њена врата нису дошли најближи, забринути што не одговара на телефонске позиве.

- Јарослава је требало то пре подне да иде на терапију и да је ћерка одвезе - каже скрушеним гласом Нада Максимовић, сестра убијене, још не верујући у страшну трагедију која их је снашла. - Кад је отишла по њу, и метална и дрвена врата су била затворена, па је помислила да је сама отишла. Пошто јој је мобилни телефон био искључен, а на фиксни се није јављала, поново је отишла до мајчиног стана.

Жену осумњичену за Јарославино убиство, видео је и комшија Јожеф Хорват, чији је стан изнад убијене.

- Уочио сам жену на клупи у дворишту, али сам мислио да је то Јарослава, јер због сумрака нисам добро видео лик, а имала је на себи капут налик Јарославином - присећа се овај комшија. - Помислио сам да је можда пописивала струју, па села да се одмори.


ПРИЗНАЛА ЗЛОЧИН

БИЉАНА Ј. осумњичена за тешко убиство, која је, како сазнајемо, у полицији признала да је починила дело за које се терети, у петак ће бити приведена на саслушање у Више јавно тужилаштво у Новом Саду. После хапшења њој је одређено полицијско задржавање до 48 сати.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Закони

11.02.2016. 14:42

Овакви злочини се често дешавају, а који је разлог? Један од разлога је тај (није једини-има их још) што су српски закони и судови сувише благи. Објективно и реално овакви злочини заслужују смртну казну, али пошто је Србија морала да је укине, онда би судови морали да овакве монструме осуђују бар на 40 година затвора. Међутим, имајући у виду досадашњу судску праксу, ова жена злочинац неће бити осуђена на више од 10 година (25%). А такве пресуде стварају осећај несигурности и страха код грађана.

мирко

11.02.2016. 14:59

само драконске казне све решавају и делују превентивно,не треба народ да наседа на ове питке и философске приче одређених НВО које само стварају хаос и конфузију ума.

Ljiljana Barac

11.02.2016. 21:53

I sama sam kao srednjoškolka par godina bila podstanarka u stanu gospodje Dobrenov. Ostala sam bez teksta. Užasan zločin... Iskreno saučešće porodici Dobrenov.

mrgud

12.02.2016. 20:05

Ima li ovom ludilu kraja. Kazniti je najstrožom kaznom, ali kakvo je naše sudstvo, izaćiće pre nego što uđe u ćeliju.