САХРАЊЕН СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ: Тиха поворка за великог спортисту

С. Бабовић

09. 02. 2016. у 15:02

Више од 500 људи испратило је данас Стефана Милановића(26), трагично страдалог у саобраћајној несрећи на путу Чачак – Краљево

САХРАЊЕН СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ: Тиха поворка за великог спортисту

Фото: С. Бабовић

КРУШЕВАЦ - ВИШЕ од 500 људи испратило је данас Стефана Милановића(26), трагично страдалог у саобраћајној несрећи на путу Чачак – Краљево. Породица, спортисти, чланови организације глувих и наглувих из целе Србије, дошли су да се последњи пут поздраве са српским репрезентативцем.

- Био је талентован за много спортова, а успео је да се пробије у чак две репрезентације особа са инвалидитетом слуха - каже за „Новости“ Миливоје Бракочевић, успешни рукометни тренер, отац наше познате одбојкашице Јоване Ракочевић.

- Лично сам укључио Стефана у велики пројекат подмлађивања рукометне репрезентације. Требало је да буде део успешног тима који је редовно доносио медаље са светских такмичења.

Погибија је прекинула сан младог крушевачког спортисте о одласку на Европско првенство у футсалу у Шпанији, а чекало га је и Европско првенство у рукомету у Берлину овог маја.

- Стефан је доказао да ми можемо све и сви његови пријатељи који су данас дошли потврђују да је Стефан свима нама у срцу и да је Стефан свако од нас - поручили су у Организацији глувих и наглувих Србије.

Родитељи Радослав и Мира и Стефанов млађи брат, Немања, који је повређен у несрећи у селу Заблаће у недељу остали су неутешни након стравичног губитка. На Новом гробљу у Крушевцу одавно није било ни тише, ни тужније поворке. Ни цела два сата нису била довољна да се сви присутни лично опросте од Стефана у капели. Многи су се обратили ожалошћенима на знаковном језику.

Милановић ће остати упамћен као један од ретких спортиста у Крушевцу који је успео да направи озбиљне кораке у каријери иако је потекао у породици где нико не чује и нико не ради. Све је у животу, додају пријатељи, радио с осмехом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Slavisa

10.02.2016. 00:40

Mlad covek , vedar Duh .... Zaista veliki Gubitak ...ne znam sta reci vise, sta god da napisem , suvisno je ! Vecna Slava i Laka ti zemlja