БЕОГРАД - МУП је данас саопштио да су ефикасним оперативним радом, припадници МУП открили у више акција на подручју Срема 681 комад муниције, пиштољ, 450 литара евродизела и 530 литара лож-уља, 45 пакетића хероина и марихуану.

Такође расветљене су четири крађе новца и злата и једна шумска крађа, наведено је у саопштењу.

Муниција различитог калибра, пиштољ ручне израде као и 30 грама биљне материје налик на марихуану и дигитална вагица пронађени су претресом осам станова у Старој Пазови, Иригу, Сремској Митровици и Руми.

Евродизел и лож-уље, складиштени у металним бурадима, пластичним балонима и кантама, откривени су у једној приватној гаражи у Новој Пазови.

У стану Б. М. (44) у Сремској Митровици пронађен је и заплењен хероин.

Након задржавања до 48 сати и саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици осумњиченом је одређен притвор до 30 дана.

У редовном поступку, надлежним тужилаштвима, биће поднето 10 кривичних пријава против 10 особа.

Те кривичне пријаве ће бити поднете због кривичних дела недозвољено држање оружја и експлозивних материја, недозвољено поступање са експлозивним и запаљивим материјалом, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, неовлашћено држање опојних дрога, крађа и шумска крађа, наведено је у саопштењу.