Нема доказа о намештању куглица за лото

Е. В. Н.

30. 10. 2015. у 12:52

Више јавно тужилаштво у Београду обуставило истрагу о сумњивом лото извлачењу јер све истгражне радње и провере нису показале да је било намештања током извлачења у 59. колу

Нема доказа о намештању куглица за лото

ВИШЕМЕСЕЧНА истрага о сумњивом лото извлачењу из јула ове године обустављена је услед недостатка доказа, потврђено је "Новостима" у београдском Вишем тужилаштву.

Скандал са "лото куглицама" избио је летос током извлачења лоптица у 59. колу, када се број 21 најпре појавио у графици на екрану, а тек пола минута касније извучен је из бубња. Подсећања ради, после регуларног извлачења прва три броја, 4, 33 и 12, из бубња је извучена и четврта куглица са бројем 27. На екрану се, међутим, најпре појавио број 21, а потом и 27 као пети број. Приказан је број добитника са пет бројева, иако пета куглица званично није извучена. Тек онда је из бубња изашла и куглица са бројем 21.

Због сумње да је поменуто извлачење куглица било нерегуларно, односно намештено, Више јавно тужилаштво у Београду наложило је да се истраже све околности око извлачења. Полиција је дала све од себе да "прочешља" све папире, извештачи бубањ и лоптице, саслуша могуће осумњичене и сведоке...

Током предистражног поступка, полиција, осим што је запленила комплетну опрему "Лутрије Србије" и саслушала 11 учесника тада сумњивог лото извлачења, тестирала их је на "детектору лажи". Испоставило се да су сви прошли полиграфско испитивање.

У међувремену, вештачени су и проверавани и софтвер и главни сервер "Државне лутрије Србије", саслушавани чланови комисије, водитељка, техничко особље, а заплењена је и рачунарска опрема и дискови са свим подацима о уплатним листићима. Због скандала који је избио, Александар Вуловић, директор "Државне лутрије Србије", поднео је оставку тврдећи упорно да је извлачење било регуларно.

Међутим, како се испоставило, после скоро три месеца, колико су вођене предистражне радње и провере, надлежно тужилаштво није прикупило довољно доказа о томе да је било пропуста и намештања поменутог лото извлачења, па је одустало од даље истраге.

"ТЕСНА КОЖА"

Није први пут да се у јавности помињу приче око нерегуларности око извлачења. Наиме, пре три године у једном колу извучене су чак 454 "шестице", па су се појавиле сумње због великог броја добитака. На крају се испоставило да је разлог то што је извучена комбинација била за само један број различита од оне која је уплаћена у филму "Тесна кожа".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

TARAS

30.10.2015. 13:09

Nastavlja se nasa tragikomika od drzave.Toliko se prasine(opravdano)diglo oko izvlacenja brojeva lota,desavanja na fudbalskim utakmicama i sto je najgore oko tragedije jednog neduznog mladica.Na kraju nista.Pa zar je ovo normalno?Ovi lopovi nisu namestali isto kao ni fudbalska mafija,koja nije namestala,a sta tek reci za presudu onome koji je ubio mladica,pobegao u kinu i za to dobio 4 1/2 godine.Stvarno smo dotakli dno.

Loto

30.10.2015. 14:54

Sve oko igre se odvijalo u cilju d se smeni direktor Lutrije i da se postavi njihov čovek! E, zašto su insistirali na čoveku iz svojih redova ostaje da se analizira! Ako je istraga završena, ipak neko mora da objasni mnogo toga! Pa, narod nije baš toliko glup!

Zoran

30.10.2015. 15:50

Znaci mi svi smo ludi,glupi i coravi,hvala ti pravna drzavo sve vise me je sramota sto delim moju cistu srpsku nacionalnost sa nekim ljudima iz vlasti!!!

Ђордано Бруно

30.10.2015. 22:14

Наравно,као што нема ни доказа да је Земља округла,и да се окреће око своје осе!