Последње речи настрадалог младића: Шта кажете да се убијем сада?

Д. Миљковић

уторак, 29. 09. 2015. у 22:00

Последње речи настрадалог младића: Шта кажете да се убијем сада?

Милан Здравковић

Милан Здравковић (19) се у игри, током славља, упуцао. Један дечак је донео оружје на рођендан, али сам мислила да је играчка каже комшиница Виолета Милошевић

НИКО није попио ни кап алколоха, а несрећни Милан (19) није ни торту појео. Седели смо и причали и онда је М. М. отишао мотором до своје куће у суседну махалу Морич да донесе медаље које је освојио на спортским такмичењима, да се похвали пред друштвом. Нисам ни сањала да је испод јакне заденуо пиштољ. Одједном, видим да се сликају са медаљама и пиштољем, сликао се и Милан. Мислила сам да је играчка. Последње Миланове речи су биле: "Шта кажете да се убијем сада?", а овај дечак што је донео пиштољ у шали му је одговорио: "Немој се убити, убићу те ја догодине". Нико није знао да је у пиштољу остао метак...

Овако је кобну игру, у којој је настрадао њен комшија Милан Здравковић (19), описала Виолета Милошевић из Равне Горе поред Власотинца. Она је у свом дому приредила скромно рођенданско славље свом најмлађем детету, а несрећни Милан дошао је на колаче и сок, јер се дружио са Виолетином најстаријом ћерком.

- Док сам жива прогањаће ме слика Милана како лежи у локви крви. Све се одиграло толико брзо да нисам стигла да реагујем - прича Виолета која је поред свекрве и настрадлог Милана била једини пунолетни сведок немилог догађаја. Милан је са друштвом свратио код њих, враћајући се из шуме где је радио као дрвосеча.

САХРАНА ДО села Равна Гора стиже се скоро непроходним макадамским путем, а пут до сеоског гробља је толико уништен да су родитељи морали да купе парцелу на власотиначком гробљу да би имали где да сахране сина.

Миланови другови су под стресом, најтеже је М. М., који је донео пиштољ и који потиче из угледне породице.

Његов отац Предраг каже да му је син под седативима, да не може да прича и да му је тешко да се помири са чињеницом да је изгубио друга. Нисмо их затекли кући јер су М. М. одвели лекару.

- Не знам како је узео пиштољ, те вечери нисам био у кући. Могу само рећи да је пиштољ мој и да сам имао дозволу за држање - рекао нам је Предраг.

Миланова мајка Љубинка

Готово пустом Равном Гором проламају се јауци Љубинке Здравковић која је супруга Александра и најстаријег сина Ивана "послала да јој доведу Милана". Породица је тек јуче преузела тело из Завода за судску медицину. Сахраниће га данас на Власотиначком гробљу.

Кућа у којој се догодила трагедија

- Мајчина снага и нада је био. Радио је целог лета као дрвосеча, хтео је да заради новац да полаже возачки испит. Нисмо могли то да му пружимо, јер живимо од инвалиднине најстаријег сина, десет хиљада динара месечно. Милан је завршио само осмољетку и од тада ради као дрвосеча. Мучио се по 12 сати дневно за две хиљаде динара, неутешна је мајка Љубинка. - Стално ми је говорио: "Немој се секирати, Бине, оженићу се ја па ће те снаја одменити у пословима". Када сам ујутру пред вратима угледала полицију знала сам да му се нешто лоше десило, мислила сам да је страдао у дрварењу. Никада ми не би пало на памет да је страдао од метка, јер њега оружје није занимало. Био је дете за пример...
Коментари (10)

Niko Lukin

29.09.2015. 22:23

Гаде ми се људи који у кући држе оружје,сељачка Српска посла.Ловци ко фол,имају ловачке пушке код куће то је као нешто.То је сељаклук и ништа друго и зато гину деца и млади људи.А онда јаукање и кукање.

неко0

30.09.2015. 09:41

@Niko Lukin - Нека момак почива у миру! Крив је власник оружја јер није васпитао своје дете како треба да се односи према оружју.

Stole

30.09.2015. 14:03

@Niko Lukin - U pravu ste.Svi komentarišu o nekim glupostima,a pravi uzrok je apsolutno nepoznavanje propisa o ličnom naoružanju,i odnosu prema njemu.

Aleksandar

30.09.2015. 05:21

dok se zavrsavala ta osmoljetka sto kaze baka ovakvih "junaka" i "junacenja" nije ni bilo

laaki

30.09.2015. 06:59

Gledam minuse koje si dobio,to je znak odobravanja da se ima oružje u kući,pa neka se ubijaju..

Cica

30.09.2015. 07:50

Bolje da ste mu na vreme objasnili kako treba da se sali a kako ne. Ja ne mogu da verujem da je nekom sala pitanje da li da se ubije pred 10 ljudi!

M

30.09.2015. 08:04

Taj narod nema pojma o zivotu. Sta onda ocekivati od omladine pod naletom hormona? Taj "ugledni sportista" je sigurno imao neku misao kad je, pored medalja, poneo i pistolj. A pokojniku sigurno nije bilo do zivota cim ga je uperio u sebe. Ove starije budale trabunjaju o igrackama i salama, nije ni cudo sta se sve desava kad je granica izmedju zivota i smrti izbrisana, kad su sve kocnice otkazale, kad ne postoji NI JEDNA crvena linija! Samo kad se otegne bara krvi oni vide da su je prekoracili!

stranac

30.09.2015. 09:03

Imam 38 godina i mogu da se zahvalim svojim pametnim i dobrim drugovima koji se nikada nisu igrali niti nosili oružje. Kada vidite oružje u kafiću,školi ili rođendanu odmah napustite to mjesto,dužnost dobrog druga je da on odmah upozori svoje drugove da napuste mjesto jer je ugledao oružje i takav se drug sluša bez pogovora.Ovo se mora ponijeti i naučiti u porodici. Priča kako je donosilac pištolja iz ugledne porodice je glupost kao i priča ove domaćice kako je pomislila da se radi o igrački.

dule

11.10.2015. 02:32

Pistolj je moj i imao sam dozvolu za njega.Reci su oca decaka koji je doneo pistolj u kucu gde se slavilo.Dali si pametni oce imao dozvolu da u kuci drzis napunjen pistolj i to jos nesakriven?Naravno za takve kao vi covece nije da poseduju oruzje,jer oruzje je bilo i bice potencijalna opasnost,ili za ukucanina ili za gosta.Kad ce to utuviti u glavu vlasnici oruzja?Cini se nikad.