Терзић први на саслушању

Е. В. Н.

05. 08. 2015. у 13:31

Терзић први на саслушању

Звездан Терзић

УКП спремио позиве директору ФК Црвена Звезда и играчима ОФК Београда. Сви ће, за почетак, давати изјаве само у својству грађана

ДИРЕКТОР ФК Црвена звезда Звездан Терзић и играчи ОФК Београда биће први саслушани у полицији због сумње да је утакмица између црвено-белих и "романтичара" која се играла 17. јула ове године била намештена. Оперативци криминалистичке полиције направили су план рада како би детаљно прикупили сва обавештења која је од њих затражило Прво основно тужилаштво у Београду, сазнају "Новости".

УКП је спремио позиве, али још није познат тачан датум када ће бити обављени први разговори. Како незванично сазнајемо, сви ће, за почетак, бити саслушани у својству грађана. Посебно ће бити испитана тачност информације, која се појавила у јавности, да је Звездан Терзић, коме се наводно није свидео резултат на полувремену (водили су "романтичари" са 2:0), улетео у свлачионицу ОФК уз повике: "Шта сте се растрчали". Меч је завршен победом црвено-белих са запањујућих 6:2.

Вишем јавном тужилаштву у Београду пријаву је против Н. Н. особа поднео Савет за мониторинг, људска права и борбу против корупције "Транспарентност". Она је прослеђена Првом тужилаштву, као и пријава да постоји сумња да је "уговорен исход утакмице између Црвене звезде и ОФК Београда". У другој пријави наглашавају се и цитирају изјаве Звездана Терзића, на конференцији за новинаре после спорне утакмице. Предложено је да се он испита као кључни сведок.

ПРИЈАВА ПРОСЛЕЂЕНА ИНТЕРПОЛУ

У ПРИЈАВИ упућеној тужилаштву, а која је прослеђена и полицији, стоји и то да је током полувремена "било посета свлачионици ОФК Београда од стране појединих лица", чији се идентитет због истраге још крије. Идентичну пријаву, овај Савет је упутио и Интерполу, како би се проверило да цео случај није повезан са међународним групама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Vlada

06.08.2015. 01:04

Sve na poligraf lazi. Svi znamo ko je ulazio u svlacionicu OFK Bgd-a,Terzic,Rajo Bozovic i Terzicev rodjeni brat koji je urlao na igrace i vikao:,,STA STE SE RASTRCALI !!!!!!"