СУЗЕ и јецаји парали су небо над Оромом где су у уторак сахрањене три жртве Радета Шефера, његова супруга Рожа Шефер (47) и њени родитељи Јене (74) и Гизела Траћик (68).

Један до другог стајала су три ковчега прекривена цвећем, а око њих, нескривајући сузе и јауке, Рожини и Радетови синови, Властимир и Александар Шефер, са ујаком Рафаилом Траћиком и његовом породицом. Држећи млађег брата под руку, Властимир, који је пре само три дана био младожења, није подизао поглед са одра мајке, бабе и деде.

- Јадни момци, тек што су почели да живе, уместо сна о будућности носиће бреме ове страшне трагедије - кратко ће једна комшиница из Орома. - Много ових људи је пре само три дана било на свадби, а сада смо овде...

Више од 300 људи из овог малог равничарског села, али и из Мартоноша, Сенте и Кањиже, испратило је породицу до вечне куће на сеоском гробљу. Плакало је и старо и младо. Као да још не могу да поверују шта се десило тог кобног недељног јутра.

- Никад никоме ништа лоше нису учинили. Били су поштена и вредна кућа. Није се смело дозволити да овако заврше - бришући сузе додаје Илона Ј., пријатељица страдалих.

Као и претходних дана, најближа родбина није желела да даје било какве изјаве за медије, а непосредно пред сам спровод, новинарске и телевизијске екипе удаљене су са гробља.

Сахрана породице Бајтаи - Шандора, Каролине и Наталије, биће у среду на сеоском гробљу у Мартоношу.