Са турнеjе право у смрт

В. РАДУЛОВИЋ

10. 05. 2015. у 08:00

Михајло Милојевић, чије је тело, како се сумња, извучено из Дунава, пре нестанка био у Турској. Наступао са КУД "Младост", где је играо фолклор. Оставио опроштајно писмо?

Са турнеjе право у смрт

Михајло Милојевић / Породична кућа Милојевића у Новој Пазови / Фото: З. ЈОВАНОВИЋ

БИО је златан дечко. Миран, повучен, играо је фолклор. Још сам у неверици шта је снашло ту дивну породицу. Са запрепашћењем говорили се овако комшије Михајла Милојевића (24), младића чије је тело, како се сумња, у петак извучено из Дунава, код грочанске обале, осам дана од његовог мистериозног нестанка. Иако обдукционом анализом и идентификацијом још није званично потврђено да се ради о Михајлу, његова породица је јуче цели дан, у црнини, примала саучешће испред породичне куће у Новој Пазови.

Два дана су људи широм Србије делили фотографије несталог Михајла преко друштвених мрежа, а у помоћ су притекли и медији који су позивали да се јави свако ко га је евентуално видео, преносећи поруку његовог брата Милована. Најгоре слутње у петак после подне су се обистиниле, када је и леш младића извучен из Дунава код Гроцке. Истражни органи проценили су да је смрт наступила пет до шест дана пре проналаска. Михајло је на глави имао ране, па се претпоставља да су настале због могућег скока са моста, јер неки од комшија тихо говоре да је можда дигао руку на себе и оставио опроштајно писмо.

У Улици Симе Шолаје у Новој Пазови јуче је владао мук. Испред куће, код броја четири, неколико људи у црнини. Не желе да разговарају са новинарима. Примају саучешће и тихо међу собом, у неверици и болу, оплакују злу судбину. Већина комшија била је испред својих дворишта, а неки се нису ни усудили да оду и изјаве саучешће.

- Доселили су се из Босне, али дуго живе овде. За ту породицу нико нема једну лошу реч да каже - говори нам једна од њихових првих комшиница. - Михајла сам слабије знала, а његовог млађег брата Милована сам често виђала. Играли су фолклор у КУД "Младост". Михајло је радио као кувар у хотелу у Београду, а кад би дошао виђао се са девојком и слабо излазио из куће.

У улици их сви знају као мирну породицу, а на двојицу браће се нико никада није пожалио. Мајка им је домаћица, а отац је неко време возио аутобус. Млађи брат Милован је, кажу становници Пазове, студирао у Београду и био узоран младић.

Како комшије причају, Михајло се пред 1. мај вратио са турнеје у Турској, где је провео пет дана са КУД "Младост" из Нове Пазове.

- И он, његова девојка и брат Милован, сви су путовали, вратили се кући и обрадовали мајку. Прође два, три дана и њега више нема - испричао нам је један од комшија. - Нико у комшилуку није знао за нестанак док брат није објавио на "Фејсбуку" и на локалној телевизији.

САХРАНА

ТЕЛО младића је након проналаска послато на Институт за судску медицину, где ће се обавити обдукција, а потом и идентификација. Иако је, како незванично сазнајемо, за резултате обдукције потребно 48 сати, према речима комшија, сахрана је већ заказана за уторак.


НЕСТАО НА ПРАЗНИК

ПОРОДИЦА је последњи контакт с Михајлом имала 1. маја око 16 часова. Потом више нису могли да га добију на телефон и од тада му се губи сваки траг. Тек 7. маја његов брат Милован замолио је пријатеље на друштвеним мржама да се јаве ако било шта о њему знају уз опис шта је имао на себи кобног дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације