Силовао мртву старицу?

М. РИСТОВИЋ

06. 05. 2015. у 21:25

Милован Мишић (36) из Белоиња оптужен за убиство Милинке Јефтић (82) из Сврљига

Силовао мртву старицу?

Кућа у Сврљигу у којој се догодио злочин / Милинка Јефтић / Милован Мишић

ОСУЂИВАНИ повратник и убица Милован Мишић (36) из Белоиња, против кога је Више јавно тужилаштво у Нишу у среду је подигло оптужницу за убиство Милинке Јефтић (82) из Сврљига, највероватније је силовао старицу након што ју је задавио! Обдукција и ДНК анализе су показале да на телу несрећне жене постоје повреде, које упућује на обљубу. Овај стравичан злочин, који се одиграо почетком марта, квалификован је као тешко убиство при разбојништву, у стицају са силовањем.

Док се чека да оптужница постане правоснажна, проверава се и да ли је Мишић жртву сексуално напаствовао док је била жива, или тек када је издахнула. Милинка Јефтић је пре два месеца пронађена мртва у својој кући у Пастирској улици, код стадиона ФК Сврљиг, са видљивим повредама на врату и уснама.

- Када сам ушао у кућу, видео сам испревртане ствари и убијену тетку, па сам одмах алармирао полицију - указао је Небојша Гаврић, рођак убијене старице. - Лежала је у спаваћој соби. Лице јој је било у подливима, а из носа је цурила крв.

СУД ГА ОСЛОБОДИО ОСУМЊИЧЕНИ Милован Мишић је био ухапшен и крајем марта 2013. године, због сумње да је покушао да силује Косару Ж. у Сврљигу. Тада се ушуњао у кућу у којој је старица живела сама и одмах скочио на њу. Током суђења за покушај силовања тужилаштво је преквалификовало дело у покушај тешке крађе и осуђен је на годину дана затвора. Апелациони суд је укинуо пресуду по жалби и вратио је на поновно суђење. Виши суд га је 11. фебруара ослободио. Пресуда није коначна, а жалбу тужилаштва разматра Апелациони суд.

Истрагом је утврђено да је Милинка удављена, а полиција је брзо идентификовала Милована Мишића као извршиоца. Старица је после смрти супруга живела сама, а убица ју је познавао јер је пролазио поред њене куће кад је ишао на посао.

После злочина, убица је направио преметачину у читавој кући, како би истрагу скренуо на погрешан траг. Када су му предочени материјални докази, после првобитног порицања, ипак је на крају признао убиство.

Иначе, Мишић је 2000. године у Белоињу покушао да силује, а затим је убио Љубинку Никодијевић (66), због чега је у Окружном суду у Нишу осуђен на 13 година затвора. Током издржавања затворске казне он је више пута тражио помиловање. Његове молбе су одбијане све до новембра 2012. године, када је испунио услове за пуштање из затвора на основу новог закона о амнестији. По његовом повратку са робије цело село је живело у страху, јер су сумњали да ће поново да почини неки злочин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Mizantrop

07.05.2015. 00:41

Jezivo! Apelacioni sud ukinuo...vraćeno...viši sud ga oslobodio...i on lepo ubio još jednu osobu. Koliko im je novca dovoljno? Ceo pravosudni sistem živi kao bubreg u loju od odugovlačenja, ročišta, podnesaka, žalbi i ponovnih suđenja. Imao bih možda razumevanja da je u pitanju neka glupa svađa oko međe, to nek i odugovlače, ali za silovatelje mogu i advokatima i sudijama i tužiocima da poželim da ih sami sretnu u nekoj uličici, pa posle nek šalju svoju žalbu kome hoće.

КИР СРБИН

07.05.2015. 08:26

Проверили смо са људским правима и видели смо да не иде. Када ће те да вратите смртну казну за овакве?????

ranko75

07.05.2015. 10:52

Cenzura nemojte da budete bezobrazni.Napisao sam da je neodgovorno trovati nase gradjane sa najogavnijom informacijom, cak i ako je ona tacna.Informacija moze ciniti dobro i zlo, isto kao i noz, i voda i vatra, zavisi od coveka kako je koristi.Novinari treba da budu socijalno odgovorni,njihov zadatak nije da nas sokiraju,a da cine dobro nasim gradjanima, a na to utice izbor informacija koje nam serviraju i kako nam je prezentuju. Molim da ovo objavite!

ranko75

07.05.2015. 10:58

Nas ima ko da sokira i da nam sipa so na ranu i bez novinara,ko je taj sto placa ovakve novinare da nas zatrpavaju ovakvim bljuvotinama.Ako taj novinar nije za sebe resio sta imaju gradjani od ovoga,da li im donosi korist ili stetu,koja je poruka onoga sto on pise,da li to nasim izmucenim zivotom gradjanima treba i sta im treba,onda on ne treba da bude novinar,i radi na stetu nas, a u korist nasih neprijatelja.Kako moje komentare ponekad ne objave jer se ne svidjaju nekome,tako treba i novinara.

Kibura

09.12.2015. 12:21

@ranko75 - Ne znam sto si osuo paljbu na novinara a ne na ovog zlotvora ili Sudski sistem koji mu je omogucio da ponovi ovakvo zlodelo.Novinar je obavio profesionalno posao a tebi sto se ne svidja je tvoj problem.Zar pored ovakvih zlocina zabijati glavu u pesak i praviti se kao da ovo nije nasa svakodnevnica.Ili bi mozda bilo bolje ucutkati javna glasila i pustiti da se razbojnistvo razmnozava.Po tebi ,ono o cemu se ne pise ni ne postoji.Mozda, u nekom tvom izolovanom svetu.