Саслушани генерали због паљења амбасада

Ј. Д. Љ.

04. 05. 2015. у 20:46

Пред Вишим тужилаштвом у Београду завршено је саслушање официра полиције осумњичених за пропусте приликом обезбеђивања митинга "Косово је Србија", 21. фебруара 2008. године

Саслушани генерали због паљења амбасада

ПРЕД Вишим тужилаштвом у Београду завршено је саслушање официра полиције осумњичених за пропусте приликом обезбеђивања митинга "Косово је Србија", 21. фебруара 2008. године када су у Београду запаљене амбасаде САД и Немачке, потврђено је за "Новости".

- Саслушани су сви осумњичени - наводе из Тужилаштва. - Требало би ускоро да почне и саслушање сведока. Након тога ће бити донета одлука о томе да ли је потребно предузети још неке доказне радње или не.

Током досадашњег поступка, пред Вишим тужилаштвом, саслушани су полицијски генерали Стеван Бјелић, Боривоје Тешић и Младен Курибак, као и некадашњи руководиоци у београдској полицији Слободан Вуколић и Никола Поповац. Незванично, осумњичени су и Сенад Коштић, бивши командант нишког одреда Жандармерије, и официри из команде Жандармерије Бојан Марковић, Зоран Рашковић и Драган Васиљевић.

Истрага је покренута на основу извештаја Радне групе МУП Србије коју је основао министар полиције Небојша Стефановић. Како незванично сазнајемо, сви актери немилог догађаја су негирали да су направили пропусте, тврдећи су да су "дали све од себе да тог дана не дође до нереда".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

друг Чабор

04.05.2015. 21:24

нико ни за један злочин над Србима у задњих 25година није одговарао нити је осуђен, а ви тупите о неким разбијеним прозорима и запаљеним зградама?!?!?!??

Nesa

05.05.2015. 00:58

@друг Чабор - Druze, poginuo je jedan covek SRBIN, nazalost. Neko je napravio propust ,izgleda namerno i treba da odgovara.

Dumar

04.05.2015. 21:42

Nikad nas Brisel nece ostaviti na miru. Hoce dusu na nos da nam istera, hoce da nam kaze kako mi zapravo nismo nicega vredni. Naprosto se izivljavaju nad nama. A kad mi ne umemo da prekinemo jednom sa njima. Za svagda.

Barni

04.05.2015. 23:44

@Dumar - Da je Stevan Prvovencani zadrzao krunu, koju mu je Papa poslao sa izrazima radosti zbog dolaska Sestre Serbije u porodicu evropskih Kraljevina.Svega ovog ne bi bilo.

ranko75

05.05.2015. 00:06

@Dumar - Kada bi samo zeleli niko nas ne bi mogao ucenjivati. Za to je dovoljno samo jedno: da tvrdimo i da se ponasamo kao da EU nema alternative.Ako za Island ima alternative,onda treba nekoga obesiti za banderu ako za nas nema alternative.Ne guramo se u EU, nema ponizenja i nismo sluge EU i SAD, guramo se u EU, sleduju zasluzenja ponizenja, i nikada kraja.

Marko

05.05.2015. 07:49

@Dumar - U pravu si! I bilo bi obrisano pravoslavlje na ovim prostorima još tada i svi bismo se danas klanjali izvoru najvećih zala na ovm svetu,Vatikanu!

loki

05.05.2015. 00:42

Koliko se secam u tim neredima je stradao jedan srpski mladic, dok nijedanom sluzbeniku ambasade nije falila li dlaka sa glave..