Дигли руку на себе да не буду деци на терету?

Ј. Ћирић

понедељак, 04. 05. 2015. у 14:52

Дигли руку на себе да не буду деци на терету?

Прозори стана где су живели супружници

Несвакидашња породична трагедија у Јагодини. Момир Симоновић (72) пуцао у потиљак супрузи Невенки (69), па себи у слепоочницу. Боловали од Алцхајмерoве болести и рака плућа

Ново убиство и покушај самоубиства потресли су у понедељак Јагодину. Момир Симоновић (72), пензионисани радник "Телекома", јуче око 11.30, усмртио је хицем из пиштоља своју супругу Невенку (69), архитекту у пензији, а затим пуцао и себи у главу. Хитна помоћ га је пребацила у јагодинску Општу болницу, одакле је, у веома тешком стању, превезен у Клиничко-болнички центар у Крагујевцу. Према причи комшија, Момир је ово урадио у договору са својом супругом!

Прича, која се већ пронела чаршијом, да су двоје несрећних супружника имали договор да заједно оду у смрт, како би скратили муке и што пре окончали тежак, усамљенички старачки живот, и те како има утемељење. Да су били тешко болесни, потврдио нам је директор Опште болнице у Јагодини, др Дарко Милетић.

- Она је боловала од Алцхајмерове болести, а Момир је имао карцином плућа, у поодмаклом стадијуму. Примљен је у болницу без свести, и животно је угрожен. У Крагујевац је пребачен како би му био урађен скенер главе - казао је Милетић "Новостима".

Врло могуће је да нису желели да буду на терету ћеркама, причају потресени суседи, који су се јуче окупили испред улаза у стамбену зграду у Елмосовој 6/3, у насељу Стрелиште, где је несрећни пар живео своје пензионерске дане.

Овако трагичан расплет, ипак, нико није могао да наслути. Комшиница Бранка Петровић мало после 11 сати пре подне чула је два пуцња, али јој није пало на памет да се ради о ватреном оружју, већ је помислила да деца бацају петарде.

- Били су мирни, пристојни, образовани људи, какве само можете пожелети као комшије. Одржавали су добре односе са свима нама. Од 1973. године, откад живим овде, нисам чуо да су повисили тон, а камоли да су се посвађали. Имају две ћерке, Јелену и Биљану, које са својим породицама живе у Београду - прича комшија Зоран Радовић, и додаје да су последњих неколико месеци Симоновићи провели у посети ћеркама, а у Јагодину се вратили протекле седмице.

Са њима је дошла и Јелена, како би их пазила. Двоје старих сачекали су да она напусти стан на неколико сати, како би остварили свој наум. Вративши се, њихова ћерка је затекла степениште пуно крви, а у стану мртву мајку, Хитну помоћ и полицију...

По речима Гордане Цветић, портпарола Полицијске управе у Јагодини, виши јавни тужилац наложио је обдукцију тела несрећне жене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Nina Jerković

05.05.2015. 09:46

Свако ко је доживео да му најближи умру у најтежим мукама од неизлечивих болести се нада да ће му бар у старости бити омогућена мирна смрт уз лекарски асистирану еутаназију, да не мора себи да прекраћује муке као ови несретни људи.