Осуђени за убиство два полицајца и рањавање Родољуба Миловића умро у ћелији

Е. Х.

уторак, 17. 03. 2015. у 21:00

Осуђени за убиство два полицајца и рањавање Родољуба Миловића умро у ћелији

Славољуб Божовић и Зоран Павличић

Александар Матић, осуђен за убиство инспектора Славољуба Божовића и Зорана Павличића и рањавање Родољуба Миловића, пронађен је мртав у ћелији

АЛЕКСАНДАР Матић (35), осуђен за напад на полицију и убиство инспектора Славољуба Божовића (40) и Зорана Павличића (38) и рањавање Родољуба Миловића, пронађен је мртав у ћелији затвора у Забели, код Пожаревца. Београђанин је за овај злочин био осуђен на 21 годину робије.

Његову смрт није насилна, незванично је потврђено "Новостима". Наводно, крајем фебруара доживео је јак срчани удар, али се спомиње и предозирање. Ових дана требало би да се заврше сви резултати обдукције, па ће се знати и тачан узрок смрти.

- Матић је често улазио у сукобе са неким екипама у затвору - наводи наш извор близак истрази. - Пре неколико година у једној тучи био је и поврђен. Ипак, у последње време се смирио и очекивао је неко ванредно ублажавање казне. Бар је тако причао. Са робије је требало да изађе 2020. године.

Матић је убио двојицу полицајаца и једног ранио 4. јануара 1999. године, када су дошли да га ухапсе због сумње да је ликвидирао свог компањона. Иако је тада имао само 19 година, није се либио да потегне оружје. Цела та акција његовог хапшења до данас се препричава.

Матић је био у свом стану у Миријеву када је на врата позвонила полиција. Чим је чуо да су на вратима инспектори, сео је у фотељу са пиштољем у рукама. Инспекторима је врата отворила жена са дететом у наручју. Била је то својеврсна замка. Јер, нико до њих није желео да малишан страда.

Полицајцу Божовићу је тог дана био рођендан. Пунио је 40 година. Инспектори су ушли унутра, а онда је уследио крвави пир. Матић је прво Божовићу пуцао директно у главу и убио га на месту. Павличић се окренуо, али прекасно. Иако је био ненаоружан, убица му је пуцао у леђа и усмртио га. Онда је погодио и Миловића...

Коментари (11)

Toma

15.05.2015. 01:52

@Goran - Pa on je dobio smrtnu kaznu sa malim zakasnjenjem. Da je izasao vani siguran sam da bi opet nekoga upucao. Hladnokrvni ubica 100 posto.Neka mu se kost raspadaju u paklu!!!!

Zoran1

18.03.2015. 00:48

Nije ga stigla pravda kroz masonsko sudstvo Srbije pa ga je sitgla Bozija pravda u celiji.

Dragan

18.03.2015. 07:56

Bogami, izasao je on iz zatvora pre izdrzane kazne kao sto je uostalom i ocekivao.

srki

18.03.2015. 11:22

Za dva ubistva i ranjavanje sluzbenih lica u vrsenju duznosti osudjen samo na 21 godinu. Neverovatno koliko je sudstvo korumpirano

Bigi

18.03.2015. 15:06

Znaci došli da ga hapse zbog ubijstva kompanjona i on ih ubio na dužnosti. Za ta sva zverstva dobio 21 god. i cekao skracenje kazne!!!!! Ja sam 100% siguran da to nigde na svetu nepostoji. Ova država neštiti ni svoje službenike a kamoli obicne gradjane. Ma toga bi ja sudiju strpao zajedno sa njim u zatvor da tamo brani svoja uverenja. Cudi me da ga nisu odmah uzeli kod sebe za sudiju porotnika.

Драгомир

18.03.2015. 15:42

Неке коментаре овде одобравам али све у свему је доказ о веома лошој обучености наших полицајаца?Они као да се кренули у пекару по бурек.Где је ту опрезност и опкољавање а да снајперисти прате ситуацију?Ја толико!

ercov

18.03.2015. 16:23

Covek koji ladno ubije dva policajca na izvrsenju sluzbenoj duznosti i plus rani treceg a sumnjici se za likvidaciju svog kompanjona, biva osudjen na samo 21 godinu zatvora !? Izgleda da u ovoj drzavi dozivotnu robiju ( 40 godina ) dobojaju samo oni koji ubiju nekog politicara a za policajce na radnom mestu smatraju kao zadnju sugu. Zasto ne objavite ime sudije koji ga je pomilovao sa 21 godinom zatvora !?

Murjak

16.04.2015. 14:12

@realni - Aha vazi , cuo sam da je trebao da izadje dva dana nakon svoje smrti tako da 2020 nije tacno a dobio je samo toliko robije jel su mu sudili ko narkomanu da je neuracunljiv