Вилхелм: Веома важно истражити случај паљења амбасада

Танјуг

03. 03. 2015. у 20:49

Вилхелм: Веома важно истражити случај паљења амбасада
Амбасадор Немачке у Србији Хајнц Вилхелм изразио је вечерас наду да ће бити пронађени одговорни за паљење амбасада 2008. године и додао да немачка влада и парламент сматрају да је веома важно истражити тај случај

Амбасадор Немачке у Србији Хајнц Вилхелм изразио је вечерас наду да ће бити пронађени одговорни за паљење амбасада 2008. године и додао да немачка влада и парламент сматрају да је веома важно истражити тај случај.

Он је у изјави за Б92 истакао да није довољно утврдити одговорност само полицајаца, већ и оних који доносе одлуке.

"Заиста желим да се захвалим Министарству унутрашњих послова и радној групи која је радила на томе, знам да су вршена нека салсушања, да су идентификована нека лица...", рекао је Вилхелм.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је раније данас да је истрага у вези са паљењем амбасада 2008. године завршена и утврђено да нису предузете све радње које су биле могуће.

Стефановић је на конференцији за новинаре рекао да је полиција дошла до података које је представила тужилаштву и да ће, после консултација са тужилаштвом, бити подигнуте кривичне пријаве због чињења или нечињења.

"Ускоро очекујем епилог истраге и могу да кажем да је истрагом утврђено да нису предузете све радње које су биле могуће и да ће због тога одређени кораци бити предузети", рекао је Стефановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Predrag

04.03.2015. 06:11

Gospodine Vilhelme Hajnc , mnogo je vaznije ispitati ko je bombardovao ambasadu Kine u Beogradu s obzirom da je bilo ljudskih zrtava za razliku od tog paljenja koje Vi pominjete gde je nagorelo nekoliko stolica , ormana i zavesa .Postoje osnovane sumnje da je na ambasadu Kine bombe izručio Nemački pilot pa se pitam u kojoj meri ste licemerni i bezobzirni .Iskreno se nadam da ćete pročitati ovaj tekst i setiti se koliko miliona ljudi je Nemačka ubila u zadnjih 100 godina .

случајни пролазник

04.03.2015. 06:52

А рушење Југославије,Помоћ зликовцима?Отимање Космета?

ana

04.03.2015. 14:15

Naravno da sam protiv bilo kakvog paljenja,no ovde je drugo.Onaj ko je izazvao razna paljenja,otimanja,ubijanja,bez razloga,objašnjenja,povoda najmanje ima prava da priča o istrazi za paljenje ambasade...To bi bila osnovna kultura,koju pojedinci upražnjavaju jedino dok jedu....biti čovek to je vrhunac kulture,to treba da znaju ti nekulturni.Taj dvojni moral će negde u njima samima proizvesti paljevinu.Ucene nad slabijima,ili zavisnim od tebe,to se zna šta je..Kako samo sramno nastupa taj čovek?

pametan policajac

05.03.2015. 21:07

A jos je vaznije istraziti bombardovanje i unistavanje Srbije!!!!!!!!!!!