Серија злочина по Србији: У току потрага за женом - серијским убицом!

Е. В. Н.

четвртак, 08. 01. 2015. у 14:15

Серија злочина по Србији: У току потрага за женом - серијским убицом!
Полиција интензивно трага за женском особом за коју је анализом ДНК утврђено да је учествовала у убиствима Радојице Јоксовића и Радета Максимовића

МИСТЕРИОЗНА жена сеје смрт по Србији! Полиција трага за женском особом, која је, како се сумња, учествовала у најмање две ликвидације, али и трговини наркотицима. Трагови њеног ДНК, како сазнају "Новости", пронађени су на експлозиву којим су убијени Радојица Јоксовића у Београду и Раде Максимовић у Шапцу, али и хероину заплењеном код Краљева.

Према нашим сазнањима, додатне анализе и материјална вештачења требало би да покажу да ли је ова жена учествовала у још неким злочинима.

- Још покушавамо да откријемо ко је она, али то, засада, иде тешко - наводи наш извор. - Сам ДНК не значи ништа када немамо конкретну особу са којом можемо да га упоредимо. Напад на Јоксовића и Максимовића је извршен је експлозивом, на готово идентичан начин, а током увиђаја пронађен је исти, женски ДНК.

Радојица Јоксовић (32), брат од стрица Небојше Јоксовића, заштићеног сведока у судском процесу против нарко-боса Дарка Шарића, убијен је 3. јула 2012. године у београдском насељу Беле воде. Усмрћен је активирањем експлозивне направе постављене испод његовог сивог "аудија А6". У експлозији је лакше рањен Предраг Ракић, који је био на месту сувозача.

Први резултати истраге показали су да је паклена направа постављена испод седишта возача. Експлозив је активиран даљински, када је Јоксовић успорио због "лежећег полицајца". Током увиђаја пронађени су остаци паклене направе, а анализом материјалних трагова са експлозива и џипа пронађено је неколико ДНК. Изненађење није било мало када су стручњаци саопштили да је, поред осталих, изолован и један - женски!

Тада се нагађало да је Јоксовић убијен због освете, односно сведочења његовог брата од стрица против најмоћнијег нарко-клана. Радојица је био преузео породичне послове, јер је Небојшу чувала полиција и имао је ограничено кретање и сусрете.

Инспектори полиције покушавали су кроз анализу тог женског ДНК да пронађу неки траг који би их одвео до наручилаца и организатора Јоксовићеве ликвидације. Изненађење није било мало када су открили да се идентични женски ДНК појављује у још једном злочину у којем је употребљен експлозив.

Неколико месеци раније, 22. априла, у експлозији бомбе постављене испод аутомобила "фолксваген туран", у центру Шапца, тешко је рањен стари знанац шабачке полиције Раде Максимовић (33), звани Грба. Максимовић, који је осуђиван због трговине наркотицима, пребачен је у Ургентни центар у Београд, где је убрзо издахнуо.

- Сумњамо да је у овом случају направа такође, као и код Јоксовића, активирана даљински - наводи наш извор. - У оба случаја возило је било у покрету, односно до експлозије је дошло током вожње.

Радету Максимовићу у Шапцу под аутомобил постављена бомба, априла 2012.

Даљим радом и истраживањем инспектори су, по трећи пут, дошли до истог, женског ДНК. Овог пута он је био изолован на територији Краљева, током пресецања нарко-канала. Заплењено је више килограма хероина, запакованог и мање пакетиће. На једном од њих пронађени су биолошки трагови из којих су касније извучени ДНК узорци. Тајанствена дама, која и даље измиче полицијској потери и идентификацији, јесте, по свему судећи, члан јаке организоване криминалне групе. Да ли је реч само о трговцима експлозивом и наркотицима тешко је рећи, али постоје јаке индиције да ова крими-група "ради" и наручена убиства.

ДНК ЖЕНСКЕ ОСОБЕ И У СЛУЧАЈУ БЕКО

СЛУЧАЈ додатно интригира и чињеница да је ДНК женске особе откривен и током увиђаја оружаног напада на бизнисмена Милана Бека 14. новембра прошле године. Полиција је пронашла четири чауре и зрно, а форензичком анализом, поред осталих, изолован је и биолошки траг који припада жени.

Да ли је реч о истој жени, за којом трага полиција због ранијих ликвидација и кривичних дела, знаће се када се заврше додатна вештачења и анализе.

МОЖЕ ДА БУДЕ ЈАК ДОКАЗ

САМО постојање ДНК на неком доказу показује да је одређена особа била у додиру са тим материјалним трагом. У конкретним слуачјевима то може да укаже директну повезаност тајанствене жене са експлозивом, хероином, али и мецима.

- То је чврст доказ, када је реч о чистим ситуацијама - објашњава наш саговорник. - Када је реч о зрну или чаури треба, претходно, искључити могућност да је дошло до "загађења" узорка приликом увиђаја. Уколико је зрно извађено, на пример из седишта аутомобила, могуће је и да је "покупило" ДНК траг жене која је претходно седела на том месту. Све то треба пажљиво проучити и истражити како би се избегле грешке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (21)

Paja

08.01.2015. 14:33

Odlično. Sad ste joj javili da vodi računa. A ni ostali probisveti nisu loše prošli jer dobiše lepu edukaciju. Svaka čast "izvoru" iz MUP. Profesionalac.

Marko

08.01.2015. 19:44

@Paja - Hvala na svim komentarima jer je, je jedan moguci od svih. Moje misljenje je da je policija ovo sistemacki postavila ovu izjavu, kako bi ometala i misinformisala krivca a oni vec znaju koji je, ili koja je ona.

Alex

08.01.2015. 19:59

@Goran - Ne dodje na isto, serijski ubica je onaj koji ubija zadovoljavaljući svoje bolesne potrebe, bez ikakvih političkih, poslovnih ili rodbinskih implikacija, a plaćeni ubica je onaj koji (kao što i ime govori) biva plaćen da ubije odredjenu osobu ili više njih, a to je uvek vezano ili za političke ili poslovne (legalne ili ilegalne) pobude.

Alex

08.01.2015. 16:16

Da ne bude samo kao u Nemačkoj pre par godina, kada je isto tako tražena žena čiji su DNK pronašli na nekoliko mesta zločina, da bi se na kraju ispostavilo da DNK u stvari pripada radnici koja radi na pakovanju štapića za uzimanje uzoraka sa mesta zločina.

Vladimir

08.01.2015. 16:37

Niste razmišljali o tome da je ženski uzorak dnk unapred namerno postavljen na dokazni materijal? Koji profesionalac će ostaviti na eksplozivu, na pakovanju narkotika ili oružju, svoj dnk? Policija nam postaje sve smešnija. Bitnije im je da izdaju saopštenje i pojave se u novinama nego da ljudski porade na važnim slučajevima.

Мира

09.01.2015. 10:13

@Vladimir - Обожавам коментаре! Да, полиција, ма колико неспособна била, просто вапи за оваквим саветима. Ричард Касл, Хорејшијо, Хармон Раб, Шерлок, Раст Кол, Валери Ајронс, а што да не и Моћни Ренџери, Витез Која и Нинанџа Корњаче, јавите се , потребни сте полицији! Ејприл ОНил ће фино обавестити јавност о току истраге и канализација ће, напокон, бити безбедна! Аман, људи!

Mozda ovako?

08.01.2015. 16:40

Pre 10-ak godina u Nemackoj nakon serije ubistava, na raznim mestima zlocina redom je nalazena uvek samo jedna zajednicka tacka - DNS "ubice" - tada nepoznate zenske osobe srednjih godina. Trazili su tu nepoznatu zenu. Ustanovili su nakon par meseci da je jedan paketic sa stapicima za uzimanje uzorka DNS-a bio nesterilno upakovan. Pronasli su zenu sto pakuje stapice u fabrici! Slucajno je dodirnula nekoliko stapica i ostavljajuci svoj DNS. Ti stapici su kasnije zavrsavali po mestima zlocina.

a ovako?

08.01.2015. 19:21

@Mozda ovako? - zivjela jedna baba iza sedam gora, sedam mora, sedam brda i sedam planina...

Nena

09.01.2015. 09:50

@Mozda ovako? - DNK ( DezoksiriboNukleinska Kiselina ) iliDNA (.D....N.....Acid)

Петар

08.01.2015. 20:00

серија злочина над онима што још пре рођења били познати полицији

Zoran1

09.01.2015. 04:23

Zar ubistva u Srbiji nisu dozvoljena rabota? Kada ih uhvate dobiju nikve kazne sto garantuje da ce biti vise ubica. Ocito nekome mocnom to godi.