КУРШУМЛИЈА - Албански шумокрадица повређен је у среду поподне у реону куршумлијског села Орловац, на административној линији са Косовом, у размени ватре између полиције и групе Албанаца који су на том подручју крали шуму. Како је саопштила полиција, оружани инцидент се догодио када је полицијска патрола открила групу шумокрадица са подручја подујевске општине који су илегално секли дрвеће у селу удаљеном двадесетак километара од Куршумлије.

Полиција је том приликом затекла шумокрадице са пет тракторских приколица пуних дрва, а лопови су отвориле рафалну ватру. Патрола је узвратила пуцњавом. Један Албанац је рањен у потколеницу, док су остале шумокрадице побегле. Међу припадницима полиције није било повређених. Рањени шумокрадица, који је код себе имао „калашњиков“, пребачен је у куршумлијски Дом здравља, где му је указана прва помоћ, а потом у прокупачку болницу.

Иначе, припадици полиције који конторлишу административну линију куршумлијске општине са Косовом истичу да су илегалне сече шуме на овом подручју последњих десетак дана учестале, али да крађа шуме од стране Албанаца са Косова траје последњих петнаестак година, од доласка међународне заједнице на КиМ.