Ново суђење ђубретарској мафији после укидања пресуда

Танјуг

субота, 02. 08. 2014. у 14:24

Ново суђење ђубретарској мафији после укидања пресуда
Апелациони суд у Београду наложио је да се понови суђење бившем директору „Градске чистоће” Драгану Игњатовићу и другим осуђеним особама, док је потврђена ослобађајућа пресуда за остале оптужене

Апелациони суд у Београду делимично је укинуо осуђујућу пресуду припадницима групе познате као "ђубретарска мафија" на челу да бившим директором ЈКП "Градске чистоће" Драганом Игњатовићем који је био осуђен на девет и по година затвора и наложио да им се суђење понови.

Истом одлуком Апелациони суд је потврдио део те пресуде којом су оптужби ослобођени Драган Мандушић, Срђан Миловановић, Милорад Митровић, Мирча Рашковић, Раденко Живановић, Милош Јокановић, Душица Мартић, Зоран Цвијановић и Душан Радић, објављено је на сајту тог суда.

По налажењу Апелационог суда укинути део првостепене пресуде је обухваћен битном повредом одредаба кривичног поступка јер нису дати разлози о чињеницама које су предмет доказивања, а они који су дати су нејасни, на шта је основано указано жалбама окривљених и њихових бранилаца и због чега је укидање првостепене пресуде у том делу било нужно.

Виши суд у Београду изрекао је у новембру 2012. после вишегодишњег суђења првостепену пресуду против 16 особа оптужених за злоупотребе у пословању ЈКП "Градска чистоћа" Београд.

Укинутом пресудом Игњатовић је био осуђен на казну затвора од девет година и шест месеци, Милан Кузманов на осам година и шест месеци затвора, Енвер Мурсељи на седам година, Горан Пуце на седам година и шест месеци.

Небојша Друловић је укинутом пресудом био осуђен на пет година, Владимир Бјелановић на четири године затвора, Новица Остојић на три године, Предраг Дејановић на две године и три месеца, Александар Гајић на три године, Милан Јанчић на четири године и шест месеци, Ненад Јокановић на шест година и шест месеци, Предраг Јокановић на три године затвора.

Дејан Рајковић је био осуђен на десет месеци, Небојша Савић на две године и шест месеци, Дејан Трмчић на три године и Небојша Вукосавић на две године и осам месеци затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације