Нова Варош: Страдали у „кривини смрти“

Д. Гагричић

уторак, 27. 05. 2014. у 10:40

Нова Варош: Страдали у „кривини  смрти“
Камион са 33 кубика грађе преврнуо се на магистрали код Нове Вароши. Погинули Пријепољци Филип Дучић (21) и Мирослав Љујић (49)

НОВА ВАРОШ – У тешкој саобраћајној несрећи, у понедељак око 21,40 , на магистралном путу Нова Варош -Пријепоље, у селу Бистрици, погунули су Филип Дучић (21) из Пријепоља и Мирослав Љујић (49), власник пилане у Великој Жупи.

Камион са приколицом натоварен трупцима боровине порушио је преко стотину метара ограде моста на левој страни пута и слетео са висине од двадесетак метара у реку Бистрицу. Претпоставља се, према балванима расутим по путу, да се приколица преврнула на крају низбрдице испред „кривине смрти“ код Крџавске воденице. На мосту су остали делови акумулатора и опреме камиона. Претпоставља се да је за воланом био Дукић,

- Тело Дукића је било у кабини, а тело Љујића смо пронашли нешто ниже међу трупцима у реци - испричао је синоћ Гроздимир Грбовић, један од првих који се уз возача „Књаза Милоша“ из Аранђеловца нашао на месту несреће. Спасиоци, алармирани из кафабе „Вихор“, најпре су трагали уз помоћ батеријске лампе, а затим су стигли рефлекктори и остала опрема.

ОГРАДА На мосту је у више наврата мењана ограда, најчешће после слетања возила у реку.Путари су баш у уторак требали да постављају нову бетонску ограду, а јутрос су започели уклањање порушене ограде и припреме за нову.

Саобраћај је био у прекиду око пет сати док је трајао увиђај.Тек око три сата иза поноћи спасиоци, мештани и родбина успели су да извуку тело Љујића заробљено међу балванима. Вађење је отежавала надошла река и мала брана коју су направили трупци и олопине приколице и камиона.

Ово је други удес за два дана са две жртве на путевима у околини Нове Вароши. Иначе, кривина смрти у Бистрици је узела више живота, међу којима и једну полицијску патролу.

Љујић и Дучић су, према речима Милојка Бојановића, техничара у Шумској управи у Новој Вароши, у планини Муртеници поподне натоварили 33 кубика грађе. Непун сат пре несреће вечерали су у Кокином Броду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

uzas

27.05.2014. 11:50

Ovo nije normalno. Svasta nesto bi napiso, od besa, al to def to nebi objavili. Jel moze neko ove svakodneven nesrece na puitevima zaustavit ???

zoran

27.05.2014. 11:58

Ova ograda, na slici, ne bi mogla moped da zadrzi, a ne kamion. Tako je to u nasim krajevima...javashluk, nedostatak znanja, disciplina je misaona imenica, preko veze struchnjaci...ovo je rezultat..

Trske

27.05.2014. 13:34

Da je bilo betonske ograde i zida kamiona bi se odbio i sacuvali bi smo dva zivota. Crna tacka nikad sanirana. Saucesce porodicama tragicno nastradalih.

Luka

27.05.2014. 15:48

ja sam Filipu Ducicu bio komsija i mnogo mi ga je zao a najgore to sto niko nece nesta uraditi povodom toga .

Prijepoljka

27.05.2014. 17:20

Ljujic mi je bio porodicni prijatelj. Pre svega jedan jako dobar covek. Neka ti je laka zemlja i neka Bog cuva tvoju porodicu. Iskreneo saucesce suprugi Vojkici, cerkama Kristini i Juliji i sinu Misu. Velika tragedija. Pocivajte u miru!

Ljubisa Daka Doljevac

27.05.2014. 21:24

Poslednji pozdrav mom prijatelju i poslovnom partneru Mici Ljujicu a njegovoj porodici saucesce za nedoknadiv gubitak ....velika tragedija ....nemam reci jako je tesko.Mico neka ti je laka zemlja i pocivaj u miru.....

Sanja

27.05.2014. 21:48

Ma daaaa, bas su u utorak planirali da stave betonsku ogradu!  Koliko jos treba ljudi da pogine da bi nesto neko uradio u ovoj drzavi. U zatvor za ovo bre!!! Laka im zemlja svima!!!

Милан Гачевић

28.05.2014. 09:24

Мом првом комшији Филипу и великом пријатељу Мићи, последњи поздрав ПОЧИВАЈТЕ У ВЕЧНОМ МИРУ, БРАЋО МОЈА . Њиховим породица немам речи утехе, ово је ненадокнадиви губитак, али нека им као олакшање буде оволики број људи који искрено жали због изгубљена два живота.

Dragana

31.05.2014. 12:39

Neka Bog pomogne njihovim porodicama da ublaze bol i tugu. Mnogo mi je zao mojih komsija i sugradjana. Svakim pogledom u Micinu "Omoriku" seticemo vas se i nikada vas necemo zaboraviti!