Кикинда: Ухапшен посланик ЛСВ

М. ИВЕТИЋ

27. 03. 2014. у 19:47

Ухапшен Милош Шибул, посланик ЛСВ из Кикинде и бивши директор „Зеленила“. Док је био на челу ЈП, преко рачуна узео 920.000 динара

МИЛОШ Шибул (37), покрајински посланик ЛСВ, ухапшен је у четвртак, потврђено нам је у Полицијској управи у Кикинди. Овај Кикинђанин, дипломирани инжењер пољопривреде, иза решетака је због сумње да је док је био први човек Општинског јавног предузећа „Градско зеленило и пијаца“, злоупотребио службени положај, оштетивши ЈП за укупно 1,3 милиона динара.

У полицији, напомињу да се Шибул сумњичи да је незаконито стекао одређену имовинску корист. У циљу истраге, не образлажу се детаљи пријаве. Незванично сазнајемо да се ради о фиктивним налозима за исплату за наводно ангажовање радне снаге за „Градско зеленило“ посредством Омладинске задруге „РВ“.

- Шибул се сумњичи и да је власнику задруге И. К. (42) омогућио да незаконито из касе фирме којом је руководио, добије 102.000 динара. И против И. К. је, уосталом, поднета кривична пријава, за злоуптребу положаја одговорног лица. Сам Шибул овом мућком окористио се за 920.000 динара - наводи полиција.

Шибул је, иначе, на чело ЈП „Градско зеленило и пијаца“, постављен пре три године као кадар ЛСВ, странке чији је локални лидер био у два мандата, а која је партиципирала у владајућој коалицији коју су предводиле демократе. Са места директора смењен је у новембру прошле године. Надзорни одбор фирме, пре него што су му одборници изгласали неповерење, пронашао му је мноштво озбиљних пропуста у раду. Замерке су се, у највећој мери, сводиле на „недомаћинско понашање и арчење новца сиромашног предузећа на све и свашта“.


ТЕЛЕФОНИРАО ЗА 245.000 ДИНАРА

ШИБУЛ је широј јавности постао познат пре четири месеца пошто је, на седници Скупштине општине Кикинда, његов покрајински посланички колега из ДСС Миленко Јованов, набрајајући му многобројне грехе за кратко време директоровања, обелоданио да је Шибул месечни рачун за службени телефон „нагурао“ на 245.622 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације