БЕОГРАД - Некадашњи командант Жандармерије Горан Радосављевић Гури и даље је "под опсервацијом" у "случају Битићи" али досадашњом истрагом није утврђено да ли јесте или није одговоран, рекао је данас тузилац за ратне злоцине Владимир Вукчевић.

"Тужилаштво је дошло до нових доказа у случају убиства америчких држављана три брата Битићи, који сада дају јаснију и потпунију слику шта се тачно десило", рекао је Вукчевић за Б92.

Вукчевић је рекао да се нико не плаши Радосављевића, као што је недавно изјавио Фатош Битићи, брат убијених.

"Ја не знам какав је он утисак стекао, нити му је ико рекао да се било ко упласио Гурија. Да је тако ја бих дао оставку. Ја сам му рекао да ми тешко долазимо до сведока јер су људи, ти сведоци, преплашени", напоменуо је Вукчевић.

По питању одговорности Радосављевића у убиству браће Битићи, Вукчевић је рекао да досадашња истрага није утврдила нити да је одговоран, нити да није, али да је под опсервацијом. Вукчевић је рекао да нема притисака из сфере политике на рад тузиластва, које обелезава 10 година рада.

Он је изјавио да ни стално присуство представника америцке амбасаде у Београду, који се интересују за предмет, јер су браћа Битици били америцки дрзављани, добровољци у ОВК, не сматра притиском на рад тужилаштва већ као помоћ да се утв